Getikt: Spekkoper

Vrijdag 16 augustus 2019

Door Ragrenner

Ragrenner

Met vrouw afgelopen zondag naar Park Zuidbroek gefietst. Best bijzonder, ik gebruik de fiets normaal gesproken alleen om het “Dorp” in te gaan, niet eruit. Eigenlijk ken ik maar één fietsroute en die leidt naar de kroeg vice versa. In het kader van de NJO Muziekzomer trad het Belgisch-Nederlands koperkwintet Pentaq op. In de hoop dat ik mijn tetter een poosje zou houden stuurde vrouw daarop aan. Ik volgde in de luwte schuin achter haar. De muziek was goed te pruimen. Een mooie mix van klassiek en modern. Bij het vrolijke “Puttin’on the Ritz”, wat bij mij altijd vreemde associaties oproept zoals velletje en auw, raakte ik even van mijn stuk.

Het ronde Vlaams van de jongeman die de stukken inleidde met een fraai stukje muziekgeschiedenis was vertederend. Het was goed toeven in het zonnetje en door de lucht zweefden vele tientallen parachutisten boven Teuge, soms tot grote hoogte gestuwd door dit formidabele blazersensemble. Genieten dus, hoogste tijd voor een biertje. En ook dat was goed geregeld. Alle drankjes een euro! We hadden vooraf veertig euro gepind. Twintig voor de toegang, weliswaar gratis, maar we zijn gewoon dan een vrijwillige bijdrage te doen. En de andere twintig voor een paar drankjes die normaal rond 2,50 euro kosten. Met zo’n budget werd dat dus flink doordrinken.

Ondertussen ontwaarden zowel vrouw als ik tussen het publiek een voor ons wel heel bekend voorkomende man waarvan we dachten dat hij chirurg moest zij. Na wat giswerk over en weer lieten we het verder rusten. De lieve vrede is ook wat waard. Na afloop van het concert sprak ik de muzikanten aan. Ben altijd benieuwd hoe zij het zelf ervaren en hoop wat kennis op te doen over hun instrumenten en de motivatie om voor een bepaald genre te kiezen. Altijd leuk.

Toen de organisator van Stichting Vrienden Park Zuidbroek erbij kwam staan vroeg ik hem waar ik mijn vrijwillige bijdrage kwijt kon. Hij was verbaasd en zei dat het echt helemaal gratis was. Ik keek de muzikanten aan en zei:,,Heb ik nog nooit meegemaakt, wil ik mijn geld kwijt pakt niemand het aan.”, waarop de trompettist zegt: ,,Gij zijt vast genen echten Ollander” en schoot in de lach. Ik bedankte ze voor mijn opgeblazen ego en liep naar mijn fiets waar de chirurg bij de zijne net ontsluiting had. Ik sprak hem aan en zei dat ik eigenlijk niet met vreemden mag praten van mijn moeder maar wilde weten of hij in het Gelre Ziekenhuis in mensen sneed. ,,Nee” zei hij, ,,wel in budgetten, ik ben uw burgervader geweest, en mijn zoon heet Jantje!”

Bedankt Stichting Vrienden Park Zuidbroek voor de aardige middag,  klik eens op deze link, ze organiseren meer aardige evenementen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Column

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!