Wat een geweldig feest op Stadoase/Gigant

Woensdag 29 juli 2015

Door Pedro Waldenaar

© Diana Ulrich

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Wat een geweldig feest!! Wat een band en wat een energie! Het is zondag 26 juli 2015 en de derde editie van Stadsoase dit jaar.

Nadat vorige week ook al nachtoase is begonnen, heerlijk gezellig zitten met lekkere muziek, staat deze zondagmiddag eerst de singer songwriter Bernard Pelle met Debby op het programma. Het is heerlijke luistermuziek. Het plein achter Gigant is aardig vol met alleenstaanden, gezinnen, kinderen en overig publiek. Er wordt geluisterd, getekend, gespeeld en een lekker kopje koffie gedronken. Kortom de lommerrijke sfeer kondigt een historische middag aan.

En het wordt een historische middag in het leven van Gigant, in het leven van Apeldoorn: Om 16.15 barst de hel los; stroomt het publiek massaal toe, zijn de medewerkers van Gigant volop in de weer en vult de muziek en de stem van Andy Frasco het cultuurplein. Wat er gebeurt is werkelijk ongelofelijk: Het hele plein komt in beweging: vanaf de 1ste minuut wordt er gedanst, geklapt, gezwaaid. Het is blues, het is jazz, het is rock, het is muziek. En het is vooral spontaan! Het is onmogelijk om niet stil te blijven staan. Het is feest!

De ballonnenman wordt de band ingetrokken en gaat nu door het leven als de Ballongitarist. Rollend, springend, stuiterend bewegen Andy en zijn mannen en de Ballongitarist zich over het podium, maar ook vooral in het publiek. Kinderen springen, ouders dansen: Dit is stadsoase; een gigantisch festijn. En of het nog niet genoeg was: de band speelde nog lustig door in het Bluescafé aan de overkant van Gigant .

Over deze editie van stadsoase zal nog lang na gesproken worden!

Video beelden zijn gemaakt door William Lindner

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!