Gewoon weer maandag

Maandag 18 juni 2012

Door Donald de Jong

Peter Schoep

Oranjegekte? Ik deed er niet aan mee. Makkelijk redeneren achteraf en eigenlijk kan ik het nu niet eens meer zeggen, aangezien ik de moeite heb genomen er een stukje over te schrijven.

Het interesseerde me eigenlijk niet, dat het hele EK. Het is een geweldig toernooi wat landen verenigt en voor strijd zorgt. Maar het hele voetbal ligt mij niet. En al helemaal dat gedoe er om heen niet. Zoals die irritante reclames. Ik snap heus wel dat ze een graantje mee willen pikken. Maar toch…

En dan nog die achterlijke voetbalprogramma’s waar de een het nog beter weet dan de ander. Het is eigenlijk alleen maar een beetje dom lullen, aangezien ze niks aan de uitslag kunnen veranderen. Dat ze zich zelf nog serieus nemen. Het enige wat ik leuk vind en wat iets met voetbal te maken had, was All Stars op TV. Vroeger. Terwijl Nederland in de ban is van Oranje draag ik gewoon mijn shirtje en mijn spijkerbroek.

Toen ik op dit punt van mijn stukje was aangekomen, hoorde ik mijn broertje juichen in zijn kamer: 1–0  voor Nederland!  Ik moest toch stiekem even kijken, ben ik dan toch besmet met het Oranjevirus? Nee, het wordt 1–2. Over en voorbij.

En vandaag is het voor iedereen gewoon weer maandag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!