Giften Koninginnedagdrama naar Rode Kruis

Woensdag 14 oktober 2009

Door Jan Willem ter Steege

Opbrengst giften openstelling Grote Kerk Apeldoorn n.a.v. Koninginnedagdrama 30 april ter beschikking gesteld aan het Rode Kruis afdeling Apeldoorn.

Woensdag 21 oktober rond 11.00 uur bij de Grote Kerk in Apeldoorn wordt door een afvaardiging van de Grote kerk wijkgemeente de opbrengst van de giften, die door de bezoekers van de Grote kerk in de week van 30 april zijn gedaan, overhandigd aan een afvaardiging van het Rode Kruis Apeldoorn.

In overleg met het Rode Kruis zijn voor het totaal ontvangen bedrag van bijna € 3.500.- een zgn. Ambuman oefenpop met sensoren aangeschaft, ter oefening en controle of een reanimatie juist is uitgevoerd en een zgn. AED, een Automatische Externe Defibrilator. Deze zullen door Arjen Sietsma, voorzitter kerkrentmeesters Grote Kerk en Jan Willem ter Steege, voorzitter Diaconie van de Grote kerk wijkgemeente, overhandigd worden aan de heren: Ton van der Vet, voorzitter Rode Kruis Apeldoorn, Peter Doornebal, vice voorzitter en 2 vrijwilligers Noodhulp Rode Kruis, Annemieke van Duren en Johan Weigl, die tijdens de ramp ter plaatse hulp aan de slachtoffers hebben verleend.

De wijkgemeente Grote Kerk wil hiermede uitdrukking geven aan haar grote waardering voor de inzet van de Rode Kruis medewerkers op 30 april bij de Naald en vertrouwt erop dat de door het publiek geschonken bedragen hiermede een passende bestemming hebben gekregen.

Namens de wijkkerkenraad van de Grote Kerk
Joost Vos
Voorzitter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!