Gigant – de voelsprieten uitzetten

Woensdag 26 oktober 2011

Door Redactie

De tijd is voorbij dat Gigant als culturele organisatie alleen maar kon doen wat zij zelf ‘mooi’ achtte en ‘goed voor de mensen’. Tegenwoordig raken we steeds meer gewend om ons heen te kijken, de voelsprieten uit te zetten en het contact met ons (potentiële) publiek aan te gaan.

Waar is behoefte aan, van welk aanbod raakt ons publiek enthousiast en geïnspireerd? Hoe kunnen we Gigants succes continueren en verder laten bloeien, ook al krijgen we de komende jaren fors minder subsidie? In het licht van deze ontwikkelingen is de organisatie zich sterk aan het ontwikkelen tot een culturele onderneming.

Cultureel ondernemerschap is landelijk een term die al jaren wordt gebezigd, maar nu in tijden van forse bezuinigingen pas daadwerkelijk genoeg urgentie krijgt om mee aan de slag te gaan. In wezen verschilt cultureel ondernemerschap niet van economisch ondernemerschap, want voor beide geldt dat de drijfveren passie, doen en delen zich uiten in inspiratie, creatie en samenwerking, om zo succes te bereiken.

Juist daarom biedt Gigant opnieuw met plezier ruimte aan Coffeepitch Next Level. Wij voelen ons verwant aan de ondernemers in onze omgeving en zien ernaar uit om de komende jaren onder andere in samenwerking met hen Apeldoorn veel moois te bieden.

Bron: Bert Klaaysen
Foto: Moniek Polak

Apeldoorn Direct is partner van CPA NextLevel 2011.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!