Help de bevolking van Oekraïne

Gigant Filmnacht om van te dromen

Dinsdag 14 februari 2012

Door Redactie

Gigant organiseert zaterdag 10 maart voor de 18e keer de Filmnacht. Een sfeervol evenement met 5 nieuwe topfilms. Het programma is zo samengesteld dat je gegarandeerd wakker blijft! Tussen de films door word je in de watten gelegd in de Filmnachtfoyer met lekkere hapjes, versterkende soep, de Filmnachtbar en een afsluitend ontbijt. Ook dit jaar is er weer een filmquiz(je) voor dummies en kenners, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Een ticket incl. films, hapjes, soep, ontbijt en gratis koffie kost € 40,-. Leden van Gigant betalen €35,-.

De volgende films worden vertoond:
A Dangerous Method – In een film van David Cronenberg (A History of Violence, Eastern Promises) raken Carl Jung (Michael Fassbender) en Sigmund Freud (Viggo Mortensen) verstrikt in een web van intriges wanneer zij beide vallen voor de mooie maar getroubleerde Sabina Spielrein (Keira Knigtley).

Et maintenant, on và ou? – Libanese inzending en fikse kanshebber voor de Oscars. Deze bruisende film toont hoe Libanese dorpsvrouwen religieuze ruzies tussen hun echtgenoten op komische manieren proberen te voorkomen. De film won met afstand de publieksprijs op het Filmfestival van Toronto.

Salmon Fishing in the Yemen – Ewan McGregor speelt in deze charmante Britse komedie van Lasse Hallström (What’s Eating Gilbert Grape, Chocolate) een in visserij gespecialiseerde overheidswetenschapper die wordt ingevlogen door sympathieke Yemense sjeik, om daar in de hooglanden de zalm te introduceren.

Headhunters – Een intense actie thriller over verraad, wraak en dodelijke ambitie. Naar de succesvolle roman van de Noorse auteur Jo Nesbø. Succesvolle headhunter heeft alles wat zijn hartje begeert, maar leeft op te grote voet. Om zijn levensstijl te bekostigen steelt hij kunstwerken. De ultieme klus waarbij hij twee vliegen in één klap denkt te slaan, doet hem belanden in een wereld van huurmoordenaars en oplichters.

Intouchables – Enorme Franse filmhit. ‘The King’s Speech meets Driving Miss Daisy’. De Senegalese Driss scharrelt zijn inkomsten bij elkaar met schimmige zaakjes. Zijn sollicitatieplicht verbindt hem aan miljonair Philippe, die in een rolstoel zit, hulp nodig heeft, maar niet op zoek is naar een medelijdend type. Driss zet binnen no-time het huishouden van de miljonair op zijn kop en er ontstaat een bijzondere vriendschap.Met vaart, humor en perfect acteerwerk slaat Intouchables precies de juiste toon aan. Komiek Omar Sy weet van de innemende Driss een onvergetelijk personage te maken in een verhaal dat op waargebeurde feiten is gebaseerd.

Gigant is gevestigd aan de Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. Het is niet mogelijk om te reserveren, tickets zijn aan de kassa verkrijgbaar en online via www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?