Griezelig eng Kinderboekenweekfeest

Zondag 8 oktober 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Hij weet het zeker, Fabian van Rees: ,,Ik wil op de foto met de slang en dat vind ik niet eng.” Zijn vriend Levie Hagen knikt en geeft aan dat hij vooral de griezelige dingen leuk vindt: ,,Daarom ben ik hier en omdat er allemaal leuke dingen te doen zijn.” Fabian en Levie houden van lezen en zijn dan ook helemaal op hun plek. Het is dan ook een drukte van belang zaterdagmiddag 7 oktober bij het Kinderboekenweekfeest in CODA dat in het teken staat van griezelen.

Ongeveer 50 kinderen zijn geboeid door de openingsshow ‘Heksen bestaan niet’ door de professor van Mad Science. In haar rommelige laboratorium toont ze zwevende voorwerpen en spannende trucs. Kinderen zitten geboeid te kijken in afwachting van de opening van het feest door Jose Boon. Na de voordracht van het gedicht ‘Man onder mijn bed’ heet ze iedereen en in het bijzonder de schrijvers van de kinderboeken hartelijk welkom.

Drie schrijvers zijn aanwezig voor de bekendmaking van de winnaar van het Apeldoorns Uiltje. De schrijvers zijn Mirjam Oldenhave, bekend van de boeken Mees Kees, en de twee Apeldoornse kinderboekenschrijvers, Nanda Roep van Plaza Patatta en Erik Nieuwenhuis (Oirik) van de serie Dickie en Giga. Ze zitten in gespannen afwachting en met 563 van de 800 stemmen mag Mirjam Oldenhave de prijs in ontvangt nemen. Een welgemeend applaus valt haar ten deel.

Veel belangstelling is er deze middag voor de workshops van de schrijvers, er wordt geknutseld en gedanst. Roos en Lola Zaal vonden het super griezelig gezellig. Roos: ,,Ik vond de reptielen leuk.” Haar zusje Lola vond het griezelig toneelstukje het leukst. Swaniek van der Woude, onderwijzeres op De Ploeg is zoals altijd aanwezig: ,,Als juf vind ik het belangrijk te weten welke nieuwe kinderboeken er zijn. Dat kan ik gebruiken op school. Er zijn zoveel leuke boeken en de kinderen vinden het ook geweldig. Leuk om hier te zijn.” Tot slot merkt educatiemedewerker Chantel Gussekloo nog op dat ze ontzettend blij zijn dat er zoveel kinderen hebben gestemd: ,,Voor ons is het een geslaagd feest.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!