Groot feest bij 10 jaar Drakenbootfestival!

Donderdag 13 maart 2014

Door Redactie

Rien Hokken

Het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste drakenbootrace op het Apeldoorns kanaal werd gehouden. Toen nog maar op 1 dag, met 37 Apeldoornse bedrijven. Nu is het Drakenbootfestival één van de grootste Apeldoornse evenementen, verspreid over 3 dagen, met zo’n 130 teams en 100.000 bezoekers. Om het jubileum te vieren pakt het Drakenbootfestival op 27, 28 en 29 juni extra uit!

Drakenboot in Concert
Bij 10 jaar Drakenbootfestival hoort een grandioze opening. Daarom is het programma ook extra lang en bijzonder, met 3 bands. Rond 18.30 uur trapt de eerste band al af. De avond wordt afgesloten door een geweldige band van formaat, die al een aantal jaren op het verlanglijstje van de organisatie stond. De line-up wordt op 24 maart bekend gemaakt. Early-bird kaarten met € 5,- korting op de normale prijs van € 27,50 zijn nu al verkrijgbaar via de website, vanaf 31 maart gelden de gewone voorverkoopprijzen.

Inschrijving drakenbootraces is geopend
De inschrijving voor de spannende drakenbootraces is geopend. Op zaterdag gaan bedrijven de sportieve strijd met elkaar aan bij de ‘Lexman Drakenbootrace’. Op zondag is de drakenbootrace voor buurten en verenigingen. Er wordt gevaren in 12-meter lange drakenboten, volgens een eeuwenoude chinese traditie. Ervaring is niet nodig, iedereen kan aan de race meedoen. Vooral het gelijkmatig peddelen is, naast kracht, bepalend voor de snelheid waarmee de teams naar de finish varen. Drakenbootvaren is daarmee een echte teamsport: samenwerking is essentieel. In het jubileumjaar verwacht de organisatie een run op de deelnameplaatsen. Wie wil meedoen aan de races, doet er dus verstandig aan zich snel aan te melden. Inschrijven kan via de website en gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Jubileumprogramma
Voor 10 jaar Drakenbootfestival wordt het programma extra leuk en bijzonder. Nieuw is de ‘Theaterkade’. De Baron Sloetkade wordt omgetoverd tot een magisch décor met adembenemende theatershows, muziek en dans. Na de succesvolle introductie vorig jaar van ‘Drakenland’, speciaal voor kinderen, wordt Drakenland nog verder uitgebouwd. Een kleurrijke, sprookjesachtige wereld met professionele, nieuwe theatershows, die speciaal voor het Drakenbootfestival worden geschreven en gecomponeerd door Tim Koldenhof Producties.

Op zaterdagavond is er een jubileumfeestavond: ‘Drakenboot The Party!’. Eerst wordt om 18.00 uur live op een groot scherm de WK-voetbalwedstrijd uitgezonden. Speelt het Nederlands elftal deze wedstrijd? Na het laatste fluitsignaal beklimmen de Memphis Maniacs het podium, gevolgd door 90’s now! Ook op zondag is om 18.00 uur de WK-voetbal wedstrijd live op een groot scherm te zien. Met het wedstrijdschema voor de drakenbootraces wordt rekening gehouden met de WK. De races zijn beide dagen om 18.00 uur klaar, zodat alle teams het voetbal op het grote scherm kunnen zien.

Meer informatie en tickets: www.grolschdrakenbootfestival.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!