Grote dag voor Apeldoornse Karlijn (10)

Dinsdag 30 oktober 2018

Door Stéphanie Berris

Het belooft een spannende dag te worden voor de Apeldoornse Karlijn Neef. Wat in januari van dit jaar begon met losse aantekeningen op blanco A4tjes, resulteerde in een heus boek dat de 10-jarige leerlinge van de Koningin Julianaschool vandaag officieel zal aanbieden aan een arts op de kinderafdeling van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Onder meer Hart van Nederland en Het Jeugdjournaal komen vanmiddag bij Karlijn thuis om verslag te kunnen doen van dit bijzondere moment.

Komt een poes bij de dokter

Begin dit jaar schreef de toen-nog-9-jarige Karlijn een verhaal over een zieke poes. Van daaruit ontstond het idee om een boek te schrijven met verhalen voor kinderen in het ziekenhuis: ,,zodat ze wanneer ze het lezen, even niet meer aan ziek zijn denken”, aldus Karlijn.
Moeder Karin Hilberink zag hoe serieus haar dochter aan de verhalen en tekeningen werkte. Ze plaatste in een opwelling een oproep op LinkedIn in de hoop dat er iemand was die de droom van haar dochter kon helpen verwezenlijken.

LinkedIn

Meer dan moeder en dochter ooit hadden durven hopen, komt daarmee alles in een stroomversnelling. Op de zakelijke website volgt een overdonderend aantal warme en nuttige reacties. Behalve met veel complimenten aan het adres van haar dochter wordt moeder ook overstelpt met concrete tips en contacten die haar belangeloos op weg willen helpen. Onder andere een schrijfster, een illustrator en een drukker boden via LinkedIn hun diensten aan om Karlijn te helpen met het vervullen van haar wens. Nu, 3 maanden later, is het boek er dan echt.

Kleine oplage, grote ambitie

Honderd exemplaren zijn er nu gedrukt van “Het Grote Verhaaltjesboek”. Het 38 bladzijden tellende boek bevat 9 verhalen met telkens een ander thema en een positieve boodschap. Een stralende Karlijn mocht vorige week het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Diverse ziekenhuizen hebben al belangstelling getoond, en Karlijn hoopt natuurlijk dat op die manier haar verhalen door veel kinderen gelezen kunnen worden, en hen even het ziek zijn kan laten vergeten. Ze zit al vol ideeën voor nog meer verhalen en een nieuw boek, vertelt moeder Karin.

De grote dag

Maar eerst even genieten van dit moment. Hoewel het allemaal snel is gegaan en de aandacht soms overweldigt, blijft Karlijn er nuchter onder. Natuurlijk is het wel heel spannend, maar ze kijkt ook vooral erg uit naar haar grote dag. Met de overhandiging van haar eigen boek aan haar arts in het Gelre Ziekenhuis, in bijzijn van diverse media, is haar droom om zieke kinderen zich even blij te laten voelen weer een stapje dichterbij.

Wie deelgenoot wil zijn van dit bijzondere moment voor Karlijn, kan vanavond kijken naar Hart van Nederland (SBS, 18.00 uur) en Het Jeugdjournaal (NPO, 19.00 uur).

Meer weten over het boek van Karlijn Neef, of haar boek bestellen? Klik dan hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!