Grote namen op tweede editie Maaiveld Festival

Woensdag 15 maart 2023

Door Redactie

De eerste namen van het Maaiveld Festival zijn bekend. In de line-up van de tweede editie van het festival tref je artiesten als Roxeanne Hazes, Lakshmi WIES en TOP 2000-XL.

Maaiveld Festival – als je durft!

Het festival, dat plaats vindt op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, en vrijdag 19 mei, biedt 25 optredens, voorstellingen en shows. Op verschillende binnen- en buitenlocaties op en rond het Stationsplein en de Nettenfabriek combineren nationale en lokale artiesten muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze.

Voorlopige line- up

Op beide festivaldagen is er van 14.00 tot 22.00 uur een doorlopend programma met muziek als rode draad. Naast de grote namen biedt het festival ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten. Het festival opent met het theatrale concert van Slapstick en eindigt op vrijdag met Roxeanne Hazes en het NJO Poporkest. Op beide festivaldagen is er voor iets wat wils; van muziektheater, kindervoorstellingen, een relaxte draaimolen tot dans, acrobatiek, kunst, installaties, spoken word en een talkshow. Het volledige programma wordt op 21 maart bekend gemaakt op de website van het Maaiveld Festival.

Het evenement bezoeken

De optredens vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Veel shows zijn gratis, maar voor enkele optredens heb je een kaartje nodig. De tickets zijn online verkrijgbaar en aan de kassa op het Stationsplein.

Organisatie

Het Maaiveld Festival is een initiatief van CODA, Orkest De Ereprijs, NJON, ACEC, GIGANT, Orpheus. Daarnaast steunen de gemeente Apeldoorn, Sena Performers en het VSBfonds het Apeldoornse festival met financiële bijdragen. Ook stellen tal van organisaties hun locaties beschikbaar, van Station Royaal tot Royal Talens en van Ketelhuis tot Drakenbootloods.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!