Help de bevolking van Oekraïne

Het Landelijk Atelierweekend, een zoekopdracht

Maandag 6 november 2017

Door Gerard Oltmans

Er zijn duidelijk groeimogelijkheden voor de Apeldoornse deelnemers aan het Landelijk Atelierweekend van 4 en 5 november. Zeker binnen Apeldoorn mag het publicitair beter, hoe anders valt te verklaren dat het accent van het bezoek lag op mensen van buiten de regio.

Niet dat bij de deelnemers die ik gesproken heb het negatieve gevoel overheerste, zeker niet. Want er was vooral zaterdag een doorlopende aanloop. Het gaf de deelnemers in ieder geval de mogelijkheid om rustig met de bezoekers over hun werk te kunnen praten.

Voor de bezoekers om te zien dat er met enkele penseelstreken een vlak vorm gegeven werd, te denken zo simpel kan het zijn en dan te horen ….. maar daar heb ik wel 15 jaar over gedaan om ‘hier’ te komen.

Dat werkt ontnuchterend op het idee dat wil ik ook even leren.  Maar gelukkig zijn er de aanwezige leerlingen van de kunstenaar/kunstenares die het enthousiasme van het ‘kunnen’, uitstralen. En ik moet zeggen, dat werkte aanstekelijk. Maar ook wellicht door dat persoonlijke contact, de uitleg en het enthousiasme van de kunstenaar hebben veel  bezoekers zich opgegeven voor lessen en workshops.

Al met al een gemiste kans voor de Apeldoornse kunstliefhebbers die niet zijn geweest of het niet wisten. Maar zij kunnen met gemak nog even een afspraak maken en bij de kunstenaars op bezoek gaan. Lekker dichtbij en de liefhebbers en de kunstenaars zullen het fantastisch vinden. Want wat is er leuker dan over je werk praten.

https://www.landelijkatelierweekend.nl/ateliers en dan ‘Apeldoorn’ als zoekopdracht meegeven, dan zijn ze allemaal te vinden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?