Het Veluws Bierfest: “De start van hopelijk een jaarlijks terugkerend evenement”

Zondag 5 oktober 2014

Door Pathos

Vrijdagmiddag was het zover, ik mocht naar het Veluws Bierfest. Iets na 5en kwam ik aan en stond er al gauw een halve liter pul pilsener voor mijn neus. Het werd in één oogopslag al duidelijk dat de meeste aanwezigen zich getransformeerd hadden tot freundliche Deutsche Leute. De vrouwen in een Dirndl en de mannen in Lederhosen met een bijpassende blouse. Voor de mensen die niet in outfit waren aangekomen bestond nog de mogelijkheid om een passende outfit te kopen bij één van de standjes aan de zijkant van de grote hal. De hal die een transformatie ondergaan had.

Het oude Zwitsal gebouw aan de Vlijtseweg was gevuld met houten bankjes en het plafond was versierd voor het thema. Het podium stond klaar voor de band die later op de avond de sfeer tot geweldige hoogte bracht. Het bier werd voor iedere fraulein en voor iedere herr gehaald en het duurde niet lang voordat de mensen stonden te springen en te zingen op de bijpassende muziek. Toen de band eenmaal begon met de livemuziek was het al gauw een drukte van jewelste op de vloer. De enige mensen die nog bij de bankjes waren, stonden hier op te springen of hadden wellicht al iets te diep in het glaasje gekeken.

Naarmate de avond vorderde en er meer en meer bier in de man – en vrouw – kwam werd het allemaal nog joliger. De gezellige drukte, de goede sfeer, het lekkere bier en bijpassende muziek en outfits zorgde voor een avond om niet snel te vergeten. Daarbij was er ook genoeg gelegenheid om in de tussentijd wat te eten.

Wat mij betreft was dit feest de start van een jaarlijks terugkerend evenement. De aanwezigen hebben het tot een leuke en mooie avond gemaakt. De organisatie was goed geregeld en de algemene consensus was zeer positief. De duur van het feest was prima en in ieder geval niet te lang (van 17.00 tot 24.00 uur). De verzorging was goed voor elkaar. Het personeel deed lachend het werk en dit team leek wel onvermoeibaar.

Al met al was het een topavond vol muziek, dans, gelach en bier, heel veel bier. Ik hoop jullie volgend jaar weer te treffen bij het Veluws bierfest. Tot die tijd: Auf wiedersehen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!