Het weekoverzicht

Zaterdag 10 maart 2012

Door Caithlynn Hoop

Maandag

Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar een voorval wat zaterdagavond 3 maart heeft plaatsgevonden op het station. Het zou gaan om een 17 jarige meisje die tegen haar wil is meegenomen in de trein. De vermoedelijke daders waren een jongen van 16 jaar en een man van 22 die mogelijk uit Amsterdam komen. Door een alerte getuige was de politie ingelicht en die hebben de Amsterdammers op het station in Hilversum aangehouden.

Dinsdag

De politie heeft foto’s bekend gemaakt van de man die op zaterdagmiddag 25 februari kleding heeft vernield. Hij heeft met een mes of een ander scherp voorwerp aan zo’n 3000 euro kleding vernield. Dit heeft hij gedaan bij een kledingzaak in de Oranjerie. Dit kwam pas uit toen er een klant een kledingstuk wilde passen en merkte dat deze kapot was gesneden. De dader is tussen de 40 en 50 jaar.

Woensdag

Tv kijken, computeren alles gaat via de elektriciteit. Alleen viel er woensdag bij meer dan 650 huishoudens de elektriciteit uit. Dat kwam doordat er bij de Praxis in het centrum een kabel was losgetrokken. Het euvel begon rond kwart voor 12, maar gelukkig was dit rond half 1 weer opgelost.

Donderdag

De lente komt er weer aan en dat geldt ook voor de motorrijders. Veluwe is daar een mooie route voor. Maar de juiste snelheden worden met regelmaat door motorrijders genegeerd. Op een provinciale weg waar maar 80 km per uur gereden mag worden, maakten deze rijders er een feestje van door met 150 km per uur over de weg te rijden. Twee van de drie motorrijders konden hun rijbewijs inleveren. De 3de persoon had geluk, doordat er geen zuivere meting kon plaatsvinden.

Vrijdag

Deze week was het voor de basisschoolleerlingen van groep 7 een kans om de techniek te ontdekken. Dit hebben zij onder andere gedaan door middel van rondleidingen door de techniek lokalen van ROC Aventus. Het doel van deze techniekweek is om de leerlingen te laten zien, voelen en meemaken dat techniek een leuke uitdagende baan kan zijn. Zij hebben verschillende werkstukken gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!