Het weekoverzicht van Apeldoorn

Vrijdag 16 maart 2012

Door Caithlynn Hoop

Zaterdag:
In de Schilderswijk in Apeldoorn, zijn er afgelopen nacht 6 coniferenhagen in brand gestoken. Door een zoektocht van de politie in de omgeving hebben zij twee 19-jarige mannen kunnen aanhouden, zij worden verdacht van de brandstichting.

De eerste brand die werd gemeld op de nacht van vrijdag naar zaterdag rond 03:00 uur. Daarna volgde in een snel tempo de andere brandstichtingen. De branden zijn door de brandweer veilig geblust en was er alleen maar schade aan de coniferen.

Zondag:
Zeven voetbalclubs (o.a. Victoria Boys, Albatross, Apeldoornse Boys, Beekbergen, Columbia, Loenermark en Orderbos) uit Apeldoorn gaan samen werken om kinderen tussen de vijf en zes kennis te laten maken met voetbal. De kennismakingen worden op het terrein van Victoria Boys gehouden, om vervolgens te starten met een Mini League.

Er worden in teams van 4 spelers gevoetbald op kleine veldjes. Er zijn nu al meer dan vijftig aanmeldingen. De wedstrijd zal vijf weken duren en het motto is: ‘Met plezier leren voetballen!’

Maandag:
De volleybal club Draisma Dynamo hebben de strijd om de nationale beker verloren. Ze veloren het tweede duel van de halve finale voor hun eigen publiek in vier sets. Vorige week hadden zij de wedstrijd in Doetinchem ook al veloren met 3-2.

Dinsdag:
Er lopen weer zakkenrollers en winkeldieven in het centrum van Apeldoorn. Vandaag hebben meerdere agenten rond gelopen in de stad, om de eventuele zakkenrollers in de kraag te pakken. Er zijn uiteindelijk 4 verdachten aangehouden. In het begin van de middag werd de eerste verdachte aangehouden (een 42-jarige man). Later in de middag is een echtpaar (een man van 47 en een vrouw van 44) aangehouden. Vervolgens ook nog een 29-jarige vrouw.

Woensdag:
Een 14-jarige meisje is aangehouden voor heling met de mobiele telefoon van een klasgenootje. De mobiele telefoon was tijdens de les van tafel verdwenen en werd later bij het meisje in haar kluisje gevonden. De telefoon is weer terecht bij zijn rechtmatige eigenaar. De politie gaat nu verder onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de diefstal.

Donderdag:
Deze dag konden alle festival liefhebbers opgelucht ademhalen. Het leukste festival van Apeldoorn – Jazz in the Woods – komt terug. Er wordt nu hard gewerkt om een spetterende line-up samen te stellen en er een fantastisch feest van te maken. Aangezien de gemeente nu een stapje terug doet met subsidies, wil de organisatie een overtuigend muziekfeest neerzetten voor de Apeldoorners en eventuele nieuwe sponsors.

Het Beste Terras van Apeldoorn

Tot afgelopen dinsdag konden horeca-eigenaren en bezoekers hun favoriete terras inzenden als nominatie voor het Beste Terras van Apeldoorn. Maar liefst 21 horeca-gelegenheden werden aangemeld. Die hebben we allemaal in KAART gebracht. Jouw stem telt! Meer keuzes zijn uiteraard mogelijk en je hoeft alleen dat terras aan te klikken waar je zelf een mening over hebt. Lekker makkelijk! Ga naar DEZE PAGINA en laat weten welk terras jij het beste vindt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!