HipHop column Apeldoorn Direct brengt Apeldoornse hiphop tot leven

Maandag 16 januari 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Ruim een maand geleden vroeg de Apeldoornse rapper Jochem Fick zich hardop af of hiphop in Apeldoorn nog wel leefde. Hier kan je als inleiding zijn blog nog eens lezen. Het blog werd in no-time een topbuzz.

Inmiddels zijn we ruim een maand en heel veel positieve reacties op dit blog verder. Hiphop leeft, maar hoe? Overal en ergens in Apeldoorn, maar nog niet met elkaar verbonden. En dat is juist waar het bij hiphop om gaat. Hiphop is een cultuur van verbinding. Verbinding tussen verschillende disciplines, maar ook verbinding tussen de mensen, tussen culturen. Het lijkt er op dat er wat ruis in de verbinding zat. Tijd voor veranderingen vonden veel hiphop minded mensen die reageerden op het blog.

Op initiatief van Waldo van Gigant komt n.a.v. het blog een meeting tussen alle liefhebbers van deze cultuurstroom. Woensdag a.s. zitten Apeldoornse hiphoppers en initiatiefnemers van o.a. Ruiz Hiphop, Apeldoorns Fijnste, United Streets of Apeldoorn, New Arts, Gigant (en meer) met elkaar om de tafel om een poging te doen alle Apeldoornse stukjes van de hiphoppuzzel in elkaar te passen.

Wordt het oude Apeldoornse hiphop van weleer in een nieuw modern jasje gestoken? Wie zal het zeggen? Het lijkt er op dat de monteurs zich hebben gemeld om iets te willen repareren aan de ruis. De reanimatie-apparaten staan klaar! Na woensdag weten we meer! Weten we of hiphop inderdaad leeft!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Dans Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!