Hoog Sammie kijk omhoog……

Zaterdag 4 oktober 2014

Door Wilco Westrik

Met enige regelmaat loop ik door “ het dorp”. Ik kijk wat om mij heen. Mijn aandacht word getrokken door een hoogwerker. Waar was ie nou mee bezig zo hoog en besloot even stil te blijven staan. Waarschijnlijk een gevelreparatie hoorde ik mijzelf nog denken. Ik liep om de hoogwerker heen en ging verder met mijn boodschappenlijstje in de hand. Visje, krant, bloemen en brood las ik op het “boodschappenbriefje”.

Een week later werd op diezelfde plek wederom mijn aandacht getrokken. Ik keek omhoog nu echter werd mijn aandacht getrokken door een heuse banner welke op enkele meters hoogte boven mij was neergehangen met daarop een tekst cq. reminder/uitnodiging.

Een aankondiging van de Gigant dat op 17 oktober een concert door Tim Akkermans zou worden gegeven. Direct werd door mij de link gelegd met de hoogwerkers en hun werkzaamheden van die week ervoor. Een nieuwe vorm van reclame van de Gigant. Leuk, opvallend, uitnodigend en een mooie reminder op het moment als je in het dorp loopt om boodschappen te doen. Ik heb nog een maand te gaan voordat deze activiteit zal gaan plaatsvinden dacht ik nog. Tijd genoeg om te bestellen als ik hier heen zou willen gaan.

Wat is nou de kracht van zo’n reclame uiting? Het feit dat ik er een stukje over schrijf wellicht? Of dat ik een kaartje bestel omdat ik net in het dorp heb gelopen en thuis meld dat Tim Akkermans binnenkort op gaat treden? Ergens word ik toch getriggerd en herinnerd aan deze activiteit. Persoonlijk vond ik het dan ook een leuk gevonden reclamemiddel welke bij mij althans in mijn gedachten bleef hangen.

Zo kan ik mij ook voorstellen dat naast bedrijven en organisaties ook de gemeente zelf haar waar nog wel eens zou kunnen gaan prijzen. Bijeenkomsten, raadsvergaderingen, nieuwjaarsborrels, ja en zelfs referenda wellicht.

Ziet u het voor zich? Hangend in de hoofdstraat een banner met de volgende tekst:

Wilt u mee praten over een juiste bestemming voor de vluchtelingen die binnenkort in Apeldoorn opgevangen en gehuisvest zullen gaan worden ? U bent van harte welkom op d.d.

of

15 december Heropening schaatsbaan Omnisportcentrum. Komt allen. Gratis entree (alleen bij voldoende vorst)

Nu nog hangen deze banners op plekken waar straks in november weer de kerstverlichting ( als de winkeliers het dit jaar weer met elkaar eens gaan worden over de kosten hiervan ) komt te hangen. Gezellige lampjes in donkere tijden. Sinterklaas, zwarte Piet, de kerstdagen.

Thuisgekomen kijk ik één van de weekbladen en zie een aankondiging dat het concert van De Dijk in de Gigant in november is uitverkocht. Shit…helaas….maar ja een echte band heeft geen reclame banner meer nodig. Of toch maar naar Tim Akkerman?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?