Interessante verhalen door bedrijven uit Apeldoorn tijdens ACEC Create

Vrijdag 11 december 2015

Door Redactie

Gerard Oltmans

Op het puntje van hun stoel zaten de aanwezigen bij ACEC Create gisteravond in het ACEC Café toen Paul Rem van Paleis het Loo donderdagavond zijn verhaal deed. De conservator, die zich inmiddels wel een ‘Bekende Nederlander’ mag noemen door zijn optredens in landelijke tv-programma’s, vertelde feiten over Paleis het Loo, maar ook weetjes die maar weinigen al wisten.

Zo legde hij uit dat Koninginnedag, of Koningsdag zoals het nu heet, oorspronkelijk gestart is in Apeldoorn. En dat Rem zelf ‘nee’ heeft gezegd om royaltyverslaggever te worden bij RTL Boulevard. ,,Dat wil ik gewoon niet. Dan wordt ook de camera op mij gericht als er wordt gepraat over de nieuwe liefde van bijvoorbeeld Patty Brard en daar heb ik helemaal geen zin in”, meldde hij lachend.

Tijdens de tweede editie van ACEC Create, een platform voor innovatieve- en creatieve bedrijven met een bijzonder onderscheidend vermogen in de Nederlandse- of Internationale markt, was ook wethouder Mark Sandmann even aanwezig om te vertellen over innovatie binnen de gemeente Apeldoorn. ,,Innovatie is voor mij iets anders doen dan wat we deden”, lichtte hij toe. Hij benadrukte dat de gemeente ook best kritiek over zich heen krijgt, maar dat er ook hard gewerkt wordt aan het creëren van banen en het uitbreiden van ‘Apeldoorn Stagestad’. Verder sprak hij ook even over de Airbnb’s in Apeldoorn; een soort marktplaats, maar dan voor de verhuur en huur van privéverblijven. ,,Als bestuurder denk ik vooral aan vergunningen en of het hier niet gaat om oneerlijke concurrentie. Er is veel voor te zeggen, want er zijn niet voor niets regels op dit gebied. Aan de andere kant, als ik ernaar kijk als consument, dan vind ik het machtig interessant. Hierdoor heb je veel meer keuze en kan je op hele bijzondere plekken verblijven.”

Naast deze sprekers werd er ook gesproken door de directeur van Venema Restauratie, er werd op een humoristische wijze teruggeblikt op het nieuws van de afgelopen tijd en er werd gezamenlijk gegeten en geborreld. De volgende editie van ACEC Create is in februari. Opgeven kan via deze link. Er zijn maximaal 60 plaatsen. Kosten zijn 25 euro, inclusief diner.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!