Initiatiefnemers Notenkrakerrrr kunnen ludieke grap ‘Knabbel en de Babbel’ wel waarderen

Zondag 13 september 2020

Door Amrutha Mol

Het kunstwerk van de Spacecowboys uit Deventer, de Notenkrakerrrr, een grote eekhoorn, werd gisteren (zaterdag 12 september) onthuld. Maar dat beeld zag er gisteravond gelijk al anders uit dan toen het geplaatst werd op het stukje gras in de Museumpassage bij het Caterplein, vlak naast de VUE bioscoop.

In de avond kwam er een rood bordje met tekst om de nek van de eekhoorn heen te hangen. Een initiatief van De Babbel. Op het bord staat: “Mijn naam is Knabbel, het liefst eet ik bij De Babbel.” Jasper van der Graaf vindt dit een ludieke actie en zegt hierover: “Het is met een knipoog gedaan. Het is een leuke komische actie die ik wel kan waarderen. Een gave sympathieke actie. Het is een eigen initiatief van De Babbel en we hebben het niet van tevoren afgesproken en zo hoort het ook. ”

Knabbel en Babbel

Jacco Talen van De Babbel zegt: “Als bezoeker van de binnenstad kun je eerst een selfie maken met Knabbel de eekhoorn en daarna gezellig iets eten bij De Babbel op het Caterplein.” Opvallend is dat Jacco onder het verhaal op Apeldoorn Direct in april dat de eekhoorn er zou komen, liet weten het niet helemaal eens te zijn met de komst van het kunstwerk.

 

 

 

 

 

“Eerder heb ik me inderdaad wel eens anders uitgesproken over de eekhoorn. Ik vind dat de gemeente in coronatijd hun geld ook wel aan iets anders konden uitgeven. Maar met dit initiatief, van het bord, proberen we er een leuke draai aan te geven. Het is een ludieke actie om er jus aan te geven en het zou natuurlijk mooi zijn als er nu meer mensen naar De Babbel komen.”

Door het coronavirus werd het geen grote opening, maar een pop-up opening waarbij 25 passanten langs kwamen.

Knabbel en De Babbel eindelijk weer herenigdNotenkrakerrr brengt ludiek tweetal samen in ApeldoornAPELDOORN -…

Geplaatst door De Babbel Apeldoorn op Zaterdag 12 september 2020

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!