Inpakken en wegwezen!

Zaterdag 23 januari 2010

Door Jan Willem ter Steege

Vertelvoorstelling in de Grote Kerk

Op zondagochtend 31 januari treedt verhalenverteller Kees Posthumus op in de Open Kerk viering in de Grote Kerk van Apeldoorn. De dienst begint om 11.15 uur. Hij vertelt er onder andere zijn verhaal “Inpakken en wegwezen”. Dit is een levendige, actuele en vrolijke versie van het verhaal over de uittocht uit Egypte. Het verhaal begint bij de roeping van Mozes om zijn volk te bevrijden uit de slavernij. Op allerlei manieren probeert hij er onderuit te komen, maar er is uiteindelijk geen ontkomen meer aan. Zelfs een spraakgebrek helpt hem niet.

In Egypte zijn niet minder dan tien plagen nodig om de farao te dwingen het volk te laten gaan, waaronder hagel, Q-koorts en duisternis. Dan volgt de nacht van de uittocht en een spannende, interactieve achtervolgingsscène naar de overkant van de Rode Zee. Daar begint een nieuw verhaal van doortocht en intocht.

Het verhaal van de uittocht is een van de grootste verhaal uit de bijbelse traditie. Het gaat over loslaten van wat je benauwt en klein houdt, over bevrijding en een nieuw begin. Met zijn verhalen wil Kees Posthumus de luisteraars verrassen, inspireren en tot nadenken stemmen. Posthumus is kerkjournalist en verhalenverteller, met als motto: ‘oude verhalen, vroom & vrolijk opnieuw verteld, in kerken en kroegen’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!