Jammie! Schrikkeljaar, Smikkeljaar…

Woensdag 29 februari 2012

Door Tessa-Norah Feenstra

29 februari 2012. Het is een dag die maar één keer in de vier jaar voor komt. Best wel speciaal dus. Vroeger in een van mijn ‘kleine-meisjes-tijdschriften’ kregen kinderen die op een dag als vandaag jarig zijn, speciale aandacht. Daar was ik wel jaloers op.

Maar wat doe je op een dag als vandaag. Het voelt toch een beetje als een nieuwjaarsdag. Het is toch een beetje anders. Dus zijn we oliebollenbrood gaan maken. Rozijnen, oliebollenmix en 500 milliliter water samen in een grote kom. Mixer er doorheen en 45 minuten laten rijzen op de vensterbank. Drie kwartier wachten. In de tussentijd mooi even krantje doorbladeren, tijdschriftje lezen of met een trainingsbroek aan op de bank ploffen met een film. Bakblik in spuiten met vloeibare boter. De gerezen oliebollenmix in de bakvormen laten stromen. In de voorverwarmde oven ermee. Wachten, wachten, wachten. Tot de oven zijn bekende “PING!!!!” laat horen. Door de geur van het verse brood, worden we naar de oven getrokken.

Om onze handen niet te branden, de ovenwanten aan. Ondertussen de overheerlijke geur van versgebakken brood opsnuiven. Zoet van de rozijnen en kaneel. Omnomnomnom! Verlekkerd kijken we naar de dampende broden. Het water loopt ons in de mond. Letterlijk!

Een heerlijke dag ligt nog voor ons. Wat gaan we doen vandaag. Een dag die toch iets anders is dan de andere dagen. Het voelt toch een beetje als een Derde Kerstdag. Iets specialer. Genoeg om nog meer plannen te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!