Jeugdsentiment bij Nits in Gigant

Maandag 1 december 2014

Door SignbyAns

© Angela Stouten

Zaterdagavond 29 november 21:00 uur Gigant. Het optreden van de Nits gaat beginnen. Het is gezellig druk en vol verwachting klopt mijn hart. De Nits, wie kent ze niet. Nummers als Nescio, The Dutch Mountains en J.O.S Days waren in de jaren ´80 zeer bekend.

De gemiddelde leeftijd lag deze avond ietsjes lager dan het niveau van de bandleden zelf. Voor de meeste bezoekers van Gigant was het dan ook een stuk jeugdsentiment.

Ik neem jullie even mee terug naar maandagavond 24 november, Heineken Music Hall het optreden van Slash, voormalige gitarist van Guns ‚n Roses. Ook deze band was in de jaren ´80/´90 zeer populair. Een geweldig optredend en een geniale gitarist die ook al tegen de 50 loopt. Nu ga ik Slash niet vergelijken met de Nits. Waar het om gaat is dat deze muzikanten nog steeds geweldige muziek maken waar wij van kunnen genieten!  Een stuk jeugdsentiment.

Terug naar zaterdagavond 29 november. De Nits spelen met veel enthousiasme hun nummers, afgewisseld met mooie en grappige anekdotes over wat ze hebben meegemaakt tijdens
hun optredens en reizen. Een mooi verhaal over Herman Brood in Berlijn die op hetzelfde moment zijn optredens daar had. De bekende nummers zorgden voor veel enthousiasme in de zaal en juist die nummers spreken mij ook het meeste aan. Er waren keuzemomenten voor het publiek, nummers met de meeste stemmen van het publiek werden vervolgens gespeeld.

Kortom een avond die voor veel bezoekers weer even deed terug verlangen naar hun jeugd.

 

Heb jij de Nits zien optreden in Gigant? Dan zijn wij benieuwd wat jij ervan vond. Deel jouw mening door een reactie achter te laten of de poll in te vullen

Het optreden van de Nits vond ik:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!