Jongerenfeest in Gigant biedt basis voor toekomst

Zondag 22 januari 2012

Door Redactie

Dimmen van Otterloo - D&R Fotografie

Het jongerenfeest SMACK trekt landelijk volle zalen in de leeftijdsgroep van 13 tot en met 16 jaar. Een reden om het concept dan ook in de Gigant te houden. Maar succes is niet zomaar te koop.

Met een karige 30-tal jongeren vielen we als veel oudere verslaggevers meteen op. Helaas konden we ons niet verbergen in de menigte, maar het bracht ons wel heel makkelijk in contact met de jongeren die wel de moeite hadden genomen.

Sterker nog, vol passie en energie vertellen de jongeren dat ze blij zijn met het feest. De aanwezige Boetie, Max en Lotte praten vol enthousiasme als er gevraagd wordt hoe leuk het feest is. “Jammer, dat er maar zo weinig zijn,” zegt Boetie. “Het kost ook € 10,-,” vervolgt hij, “dat is veel te duur!” Lotte kan dat bevestigen. Zij heeft zich opgeofferd voor een stukje kaartverkoop op haar school. Uiteindelijk verkocht ze 15 kaarten. “De rest vond het te duur! Als het € 3,- had gekost ofzo, had het hier nu vol gestaan. Maar voor € 10,- willen of kunnen gewoon heel veel jongeren niet.”

Op de vraag of dit dan nog wel georganiseerd moet worden, is iedereen het meteen eens: “Ja, echt wel! Dit is superleuk. Het mag wel iets kosten, maar dan gewoon minder duur. Het liefst elke maand, want er is in Apeldoorn helemaal niks te doen voor jongeren van onze leeftijd,” zegt Max. Boetie springt Max bij: “Als je € 10,- betaalt voor een feest als dit,  dan moet er eigenlijk ook een artiest bij. Voor dit bedrag is het iets te weinig wat je krijgt. Voor een artiest die aanspreekt weet ik zeker dat jongeren er wel voor willen betalen.” Lotte: “Of anders de prijs gewoon flink omlaag gooien, zodat het laagdrempelig is. En misschien moet je elke keer een ander thema koppelen aan het feest. Bijvoorbeeld gala of disco. Dan komen de jongeren echt wel!”

Het feest is dus vooral een leermoment voor Gigant. In gesprek met de doelgroep; dat blijkt de enige en juiste weg om de behoefte te ontdekken. Dat een jongerenfeest potentie heeft, blijkt uit het enthousiasme van deze welwillende en praatgrage jongeren. Ze zijn hier voor het plezier, de fun en nieuwe mensen te leren kennen. Om meer te kunnen feesten en andere mensen te ontmoeten dan de mensen die ze op hun eigen schoolfeesten tegenkomen.

Wij van Apeldoorn Direct zagen daarom geen kansloze, maar kansrijke missie om meer van dit soort feesten te organiseren en dringen vol hoop aan bij Gigant om dit dan ook vol te houden. Het misschien anders te doen, samen te doen, beter te doen. Want de jongeren die wij tegenkomen, zijn het Gigant publiek van morgen. Hier liggen kansen…voor Gigant, voor de jongeren en  voor heel Apeldoorn.

En de jongeren op SMACK… hadden onderling een fantastische dansavond!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!