Help de bevolking van Oekraïne

Jongerenredactie Apeldoorn Direct van start

Woensdag 15 februari 2012

Door Tessa-Norah Feenstra

Sander Hupkes

Jaaaa, het is zo ver. Hier zijn wij dan. Na weken van voorbereiding gaan we de lucht in. Nou ja, niet wij letterlijk natuurlijk. JongerenDirect – zoals we onszelf als jongerenredactie van Apeldoorn Direct noemen – gaat de lucht in, het internet op. Iedere week houden we jullie op de hoogte over stappen, bijzondere gebeurtenissen en wat er allemaal voor ons te doen is in en rondom van Apeldoorn. Misschien vraag je je het ‘Waarom?’ van een jongeren site voor alleen Apeldoornse jongeren af. Er was namelijk toch ook al apeldoorner.com, een hele tijd geleden? Helaas kreeg deze jongerenportal na de opkomst van hyves het zwaar en is het inmiddels uit de lucht. JongerenDirect.nl is geen social network site. We houden jullie alleen op de hoogte en schrijven leuke stukjes waar ook nog info in staat. Ook zullen wij onze mening geven over dingen waar iedereen in Apeldoorn over praat. Zo hebben ook de volwassen lezers een kijk op ons gedachtegoed.

Het idee is ontstaan vanuit ApeldoornDirect.nl. De huidige redactie kwam op het idee om meer jongeren te betrekken. Hoofdredacteur Randy Gasper zegt hierover: “We zijn met jongeren in gesprek gegaan. We merkten dat veel jongeren wegtrokken uit Apeldoorn, omdat het hier “saai” en “stom” is voor ze. Dat hier in Apeldoorn “niets te doen is”.  Wij zijn er achtergekomen dat er genoeg te doen is in ons stadje, we zien het alleen niet. Dit komt omdat het slecht staat aangegeven. Ook hebben jongeren een andere kijk op dingen dan onze ouders. ‘Als “oudere” snap ik niet dat jongeren bijvoorbeeld het uitgaan hier saai vinden. Ouderen vragen zich af waarom jongeren niet eerder de stad in gaan en eerder naar huis gaan. Daarom willen we met JongerenDirect laten zien dat het wel leuk kan zijn.’

Houd de site in de gaten. We schrijven over een vol partyagenda, wat er is gebeurd afgelopen weekend en nog veel meer! Reageer als je het ergens niet mee eens bent en stel ons vragen als je iets wilt weten. Tot snel!

Oh ja… en vanaf nu kan je ons HIER volgen op onze eigen Facebook pagina. Volg ons en blijf up-to-date over jouw Apeldoorn!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?