Jumbo helpt minder bedeelden aan kerstdiner

Donderdag 15 oktober 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Over drie maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel, om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of -diner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren.

Om deze en andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken, wil Jumbo hen tijdens de feestdagen een kerstdiner aanbieden. De supermarkt slaat hiervoor opnieuw de handen ineen met maatschappelijke organisaties – waaronder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, VluchtelingenWerk Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Klanten van Jumbo Wiegmans aan het Korianderplein en Jumbo van de Bunt aan het Schubertplein kunnen tot en met dinsdag 27 oktober meedoen aan de actie ‘Doe mee en doneer een diner‘. Door tijdens het boodschappen doen een speciale coupon af te rekenen, doneren klanten eenvoudig een paddenstoelensoep als voorgerecht of pasta met zalm als hoofdgerecht of een feestelijk dessert. Jumbo vult bovendien elke twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. Samen met de maatschappelijke organisaties zorgt men ervoor dat deze gerechten een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners en -pakketten.

Steuntje in de rug
In Nederland zijn zo’n 94.000 mensen wekelijks afhankelijk van de Voedselbank en leven meer dan één miljoen ouderen maar ook jongeren in eenzaamheid. Nederland telt daarnaast 35.000 daklozen en 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking, van wie een deel wel wat hulp kan gebruiken. “Jumbo wil met deze actie een positief en sympathiek gebaar maken naar deze mensen”, aldus Wouter van de Bunt van de Jumbo aan het Schubertplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!