Klaar voor de Kunstroute

Zaterdag 1 april 2017

Door Redactie

Ze zijn er klaar voor de deelnemers aan de Kunstroute. Komende zondagmiddag  2 april is er op achttien locaties in de binnenstad van kunst te genieten.  En van de aanwezige kunstenaars die aan het werk zijn. Want daar het draait het om: een wandeling gekoppeld aan een ontmoeting met kunst en de kunstenaars zelf.

Neem nu Hanspeter Nagtegaal. Hij heeft het extra druk aangezien hij zowel in Galerie Zaay! (Asselsestraat) als in eigen kunstruimte boven juwelier Van Hell (300 vierkante meter, vijftig kunstwerken)zijn gezicht moet laten zien. Bij Simone’s Dream (Hoofdstraat 153) maken twee kunstenaars hun opwachting: edelsmid Liselotte Nagelhout (sieraden) en kunstschilder/tekenaar Peter ten Lohuis. Schuin tegen over, in het Cafeetje van Marja, is er live muziek en het jonge talent Kirsten van Campen die al eens in ACEC (Roggestraat, achter de bioscoop) mocht exposeren.

In ACEC is Daniël Letsch actief. De middelbare scholier tekent, schildert en etst.  Hij is daar in het gezelschap van Theo Semeijn (rondleiding langs expositie) en Rudi Voss (workshop Rudiaans schilderen).  De meeste galeries bevinden zich aan de Stationsstraat nabij Omnizorg. Studio 28 opent er een nieuwe expositie. Naast Marja zorgen Salon 1813 (Deventerstraat) en Klein Berlijn (Hoofdstraat 34) voor de inwendige mens. De winkels van de goudsmeden Lara Kassenaar (Beekstraat) en Remy Verzantvoort (nabij de markt) zijn geopend. Net als alle andere locaties van 12 tot 17 uur. De toegang en deelname aan workshop zijn gratis. De route is te vinden op de site van Apeldoorn Direct. Bij alle deelnemers en bij CODA (bieb en museum) liggen plattegrondjes.

De Kunstroute is een initiatief van Apeldoorn Direct.

En onderstaand nog even de plattegrond

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunstroute

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!