Kleurrijke en sportieve Koningsdag 27 april

Donderdag 19 april 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Koningsdag 2018 staat weer voor de deur opnieuw zijn er mooie programma’s op de locaties Oranjepark en Beekpark. Stichting Oranje Feesten organiseert voor Apeldoorners en andere bezoekers een mooi en bijzonder programma in het Oranjepark: ,,Naast de drukte in de binnenstad, is er een Cultureel Park met verrassende kunst en cultuurmomenten, denk aan dans, beeldende kunst, theater en muziek. Dit alles uitgevoerd door zowel professionals als amateurs. Als thema hebben we gekozen voor Kleurrijk.” aldus de organisatie.

Samenwerking met Stichting AABA
,,Bijzonder dit jaar is de samenwerking met Stichting AABA. In Apeldoorn treden ze niet erg op de voorgrond maar dat de Stichting AABA verschil maakt, blijkt wel uit vertrouwde activiteiten als het ‘mixed’ softbaltoernooi i.s.m. Robur ’58 op 2e Pinksterdag. En de vakantie-uitjes naar onder andere de Juliana Toren. ” zegt Simon Boon voorzitter van Stichting Oranje Feesten.
De Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn werd in 2004 opgericht voor de emancipatie van de Antilliaanse bevolking (de Cambes gemeenschap) in het algemeen en, in het bijzonder, om samen te werken met andere Apeldoornse organisaties om zo verschillende werelden/culturen bij elkaar te brengen. Hoe kleurrijk deze samenwerking is, blijkt uit de activiteiten in het Oranjepark: mara linsu (hoofddoek vouwen), vlieger maken en traditionele dansvoorstellingen van Flamboyan dat zich heeft gespecialiseerd in de folkloristische dansstijlen van de Antillen om het erfgoed van de Antilliaanse dans en kostuums te bewaren, te behouden en met anderen te delen.

Speciale opening
Om 10.45 vertrekken burgemeester Berends, gedecoreerden en een delegatie van het Kabinet Gevolmachtigd Minister Sint Maarten onder begeleiding van een Brassband vanaf de Sociëteit naar het Oranjepark. Daar wordt om 11.00 uur Koningsdag 2018 geopend en volgt een presentatie van de hulpactie voor de bewoners van Sint Maarten ‘Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten’ naar aanleiding van de orkaan in september 2017. Na bijdragen van verschillende hoogwaardigheidsbekleders worden de vlaggen van Apeldoorn en de vlag van Sint Maarten gehesen onder de klanken van het Wilhelmus en Hymne van Sint Maarten. Meer informatie over de hulpactie is te vinden op http://dutchorangecompany.nl/

Locatie Beekpark
Ook het Beekpark is een vaste locatie op Koningsdag. Uiteraard zal ook de vijfde Koningsdag in het Beekpark weer met veel leuke en sportieve attracties worden ingevuld. Voor elke leeftijd is er een gevarieerd aanbod om zich die dag kostelijk te vermaken. Er is onder andere een Super Space Bike en een Klimberg ijsberg te vinden. De attracties zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur opengesteld voor het publiek.

Tevens krijgen verenigingen een podium om zich te presenteren. Zo zal de Apeldoornse Capoeira vereniging, zij laten zien dat muziek te combineren is met “vechtsport”. De Apeldoornse sportschool Active Fit zal net als de vorige Koningsdagen hun concept aan de man brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Koningsdag Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!