Kom aan boord van De Viermaster!

Vrijdag 9 januari 2015

Door Wijkraad Apeldoorn Zuid

Bent u op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk? Wellicht is actief worden bij De Viermaster dan wel iets voor u! Hier is men namelijk op zoek naar vrijwilligers.

Deze afdeling van Zorggroep Apeldoorn in dok Zuid is bedoelt voor mensen tussen 18 en 55 jaar met niet-aangeboren hersenletsel en/of een intensieve zorgvraag. Vrijwilligers betekenen net even wat extra contact, meer gezelligheid en meer activiteiten voor de cliënten. Mooi werk dat veel voldoening geeft!

In totaal verblijven op De viermaster 36 cliënten. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer met badkamer. Op die manier hebben de mensen hier ondanks dat ze intensief verzorgd worden toch veel privacy. Daarnaast zijn er drie gemeenschappelijke ruimtes waar gegeten wordt en mensen elkaar op kunnen zoeken voor een spelletje of kop koffie. Daarnaast worden hier ook leuke activiteiten voor de cliënten georganiseerd.

Ondanks dat mensen ernstige lichamelijke klachten hebben is de sfeer op de afdeling gezellig. Cliënten, vrijwilligers en personeel gaan op een leuke manier om. Daardoor hangt er geen zware sfeer en wordt het verblijf zo aangenaam mogelijk gemaakt.

De cliënten verblijven hier tijdelijk (bijvoorbeeld ter ontlasting van mantelzorgers) of voor langere tijd. Alle cliënten hebben intensieve zorg nodig.  Vooral vanwege niet-aangeboren hersenletsel veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval, hersenbloeding of ontsteking in de hersenen. Daarnaast worden hier behandeld met MS of een spierziekte. Sommigen van hen maken gebruik van ademhalingsondersteuning. Er is hier ook nog een dagbehandeling (De Botter). Hier volgen cliënten die hier wonen en van buiten bijvoorbeeld ergotherapie en fysiotherapie.

Er is op dit moment al een leuk clubje vrijwilligers actief op De Viermaster. Zij komen langs bij de cliënten voor een praatje of om er samen op uit te gaan. Deze vrijwilligers vol passie voor mensen betekenen dat er meer persoonlijke aandacht voor de cliënten is. Prachtig om te zien dat deze vrijwilligers zich hier zo fantastisch inzetten!

Wilt u dit nu ook of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via: Atty van Beest: atty.vanbeest@zgapeldoorn.nl, 055-2013285 of: Dominique Klarenbeek: dominique.klarenbeek@zgapeldoorn.nl, 055-2013288. En wellicht tot ziens aan boord van De Viermaster!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Donderdag 21 mei 2015

Door Redactie

Zorggroep Apeldoorn e.o. locatie Casa Bonita organiseert van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 juni a.s. een rolstoel-avond-wandel3daagse.

We starten vanaf 18.00 uur vanuit Casa Bonita en lopen verschillende routes in de omgeving van Casa Bonita op begaanbare paden (± 5 km.). Op vrijdag halen we de wandelaars onder muzikale begeleiding feestelijk weer binnen.

Zoveel mogelijk cliënten
Om zoveel mogelijk cliënten mee te kunnen laten doen, zoeken wij vrijwilligers die één of meerdere avonden mee willen helpen. U kunt zich aanmelden via ABCentraalCB@zgapeldoorn.nl. U helpt toch ook mee?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?