Koningsdag te koud buiten? Ga naar het ACEC

Dinsdag 25 april 2017

Door StrangeArt

StrangeArt

De weersverwachting ziet er niet goed uit voor Koningsdag, donderdag 27 april. Zonnige periodes afgewisseld met bijna winterse buien. Er is veel te doen, buiten op de pleinen, maar ook binnen in het ACEC. U weet wel, het museumstraatje. Er is speciaalbier, er speelt een bandje en Adnan, de uitbater, loopt traditiegetrouw op die dag in zijn Lederhose.

Maar, ACEC beneden is ook een tentoonstellingsruimte. Dit is keer is er werk te koop. Uit de agenda:
Een atelierverkoop. Wij doen dat op 27 april, de Koningsdag en op zondag 30 april. Bij een atelierverkoop worden allerlei werken verkocht, dat kan gaan om voorbereidend materiaal, tekeningen, foto’s en dergelijke waaruit ander werk is ontstaan. Werken die niet ingelijst zijn, maar ook gereed werk. Dit alles voor prijzen die onder de gangbare verkoopprijs liggen.
De deelnemende kunstenaars zijn: Fred Anvelink, Rene Ellenbroek Anke Land, Pier Pennings en Theo Semeijn. De kunstenaars zijn zeer onderscheiden van aard, waardoor er brede keuze van werk is.

Wilt u niets kopen en alleen maar kijken: Er is een boeiende serie foto’s gemaakt door Apeldoornse zwerfjongeren. Nooit gesnoven maar u wilt wel Coke zien of allerhande verdedigingswapens, kom kijken. 

Over de foto: Werk van Anke Land
Anke Land legt dagelijkse berichten uit de media vast in wandkleden en tekeningen. Tekeningen maakt ze op glashelder folie. Haar wandkleden weeft ze met reflecterende, vaak gouden materialen. Traditionele ambachtelijkheid, maar met de abstractie van de moderne verbeelding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!