Kunst duur? Niet bij Sam Sam!

Maandag 8 november 2010

Door Tamara Cheizoo-Buis

Foto: Frevarophoto

“Dus kom gewoon iedere dag even een kop koffie drinken en koop een lot. Zo vergroot je je kansen”, de boodschap van Olaf Prinsen waarmee hij een wel heel bijzondere expositie bij Sam Sam opende. Deze is georganiseerd door Patricia Wijsma.
Het werkt als volgt: in Sam Sam hangen diverse werkenvan kunstenaars als Jack Liemburg, Frank de Jongh, Peter Vroon en Frans Polman. Wie een van hun kunstwerken aan de muur wil hangen moet normaal gesproken tamelijk diep in de buidel tasten. Nu koop je voor slechts vijf euro een lot en stop je die in de box van het kunstwerk dat je graag wilt hebben. Aan het einde van de expositie trekt een officiele notaris de winnende loten en maakt deze bekend. Hoe vaker je meedoet, hoe meer kans je maakt natuurlijk. De expositie duurt tot en met 11 december.

“Het is voor het eerst dat ik een expositie in een kroeg open”, zei Olaf ook nog. Dat maakte deze middag extra leuk. Gezellig kletsen en met een drankje in de hand genieten van de hapjes van Anja van Sam Sam. Kunstwerken bekijken, beoordelen en hopen dat je over een paar weken zo’n fraai exemplaar mee naar huis mag nemen. Ik zeg: een goede besteding van de zondagmiddag!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!