Help de bevolking van Oekraïne

Kytopia combo-avond in Gigant

Zaterdag 25 februari 2012

Door Redactie

Een avond met La Boutique Fantastique en documentaire Kyteman Now What

La Boutique Fantastique is een nieuwe telg uit de door Colin Benders (Kyteman) opgerichte Utrechtse Kytopia stal. Na een onvergetelijke avond tijdens Festival de-Affaire in Nijmegen afgelopen zomer, en een energieke show in Doornroosje in november, is het gezelschap terug in Gelderland. Op 9 maart speelt de band in Gigant in Apeldoorn. Het podium & filmtheater grijpt de gelegenheid aan om dezelfde avond nog één keer de documentaire Kyteman Now What? te vertonen. Zo ontstaat er een Kytopia combo-avond . Wie 9 maart zowel het concert als de documentaire bezoekt, betaalt (op vertoon van het concertticket) voor de film slechts €2,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl

La Boutique Fantastique’s wonderlijke mix van elektronica, soul, zigeunermuziek, balkan, filmmuziek, trip hop en  klassieke muziek was al op verschillende festivals te horen (o.a. Lowlands, Oerol, Metropolis). Nu volgt een clubtour die tot april 2012 zal duren. Speciaal voor deze tour schreef de band nieuwe nummers, maakten ze nieuwe arrangementen voor bestaande nummers en werd er een nieuw decor gebouwd. Mede door dit decor, de lichtshow en de 10-koppige band (met o.a. leden van Kyteman’s Orchestra en de Amsterdam Klezmer Band) zal het publiek zich even in een nachtclub uit het Parijs van de jaren 30 wanen, waar opzwepende dansmuziek afgewisseld wordt met kleine verstilde momenten.

La Boutique Fantastique werd opgericht door de Rotterdamse producers Tymen Bergman en Maurits Goossens. Hun gelijknamige debuut album verscheen in maart 2011 bij Kytopia Records, het label van Colin ‘Kyteman’ Benders.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?