Laatste Dr. Shoe wordt Schoenmakerij Stein

Donderdag 29 oktober 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Apeldoorn telde ooit vijf vestigingen van het schoenmakersconcern Dr. Shoe. De laatste jaren was er nog maar één, aan de Brinklaan 1. Maar ook die verdwijnt nu, want de ervaren medewerker Sjackie Stein gaat op dezelfde locatie zelfstandig verder onder de naam Schoenmakerij Stein.

Alweer meer dan 35 jaar zit Sjackie in het vak. Met veel plezier werkte hij vele jaren voor Dr. Shoe, maar op 52-jarige leeftijd maakt hij dan toch de gedurfde sprong in het diepe van zelfstandig ondernemerschap. En hij bulkt van de ideeën: “Natuurlijk blijft het herstellen van schoeisel en het (na)maken van sleutels mijn core business, maar daarnaast ga ik mijn aanbod enorm uitbreiden; zo bied ik straks 150 soorten veters aan, 105 kleuren schoensmeer, dierenvachten voor bij de open haard en warme sloffen voor de koude wintermaanden.”

Maar dat is niet het enige: Stein geeft de zaak een flinke opknapbeurt – oppimpen, zoals hij zelf zegt – en creëert in de winkel speciale hoekjes voor – en dat is ook nieuw – tassen, portemonnees en riemen. “En ook qua schoenreparaties ga ik met de tijd mee”, verzekert hij. “Vanaf nu kan men bij mij terecht voor zolen en hakken in diverse motieven en kleuren, waaronder bijvoorbeeld ook bordeauxrood. Dat staat prachtig onder schoenen van nationale kwaliteitsmerken als Van Bommel en Van Lier, maar ook onder schoeisel van Italiaanse makelij.”

Schoenmakerij Stein opent officieel op dinsdag 3 november de deuren, maar nog zeker een jaar blijft daarnaast ook de naam Dr. Shoe op de gevel prijken. Geen probleem, vindt Sjackie. “Mijn vrouw Mimi regelt straks de administratieve zaken, ik doe de winkel. Er komt een drukke periode aan, want in de herfst en winter moeten de schoenen heel en stevig zijn, in verband met de natte en koude ondergrond. En graag hanteer ik hierbij het motto: Klaar terwijl u winkelt!”

Tenslotte heeft Sjackie nog een leuke actie voor de trouwe bezoekers: “De eerste 25 klanten krijgen 50 procent korting op het maken van een tweede sleutel, wanneer ze dit artikel uitknippen en meebrengen naar de winkel.” Voor meer informatie, telefoon 055-5214300.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!