De laatste Stadsoase: 30 augustus 2015: voordat je het weet….

Woensdag 2 september 2015

Door Pedro Waldenaar

Rob Ulrich

Voordat je het weet, is het alweer de laatste Stadsoase van dit jaar. Voordat je het weet, is de zomer van 2015 al weer bijna voorbij. Voordat je het weet, staat de herfst voor de deur. Voordat je het weet……is opeens nu al de Zwarte Pieten discussie losgebarsten en kun je al voor 99 eurocent speculaasbrokken krijgen. Nu al in de aanbieding.

Maar eerst nog even de laatste Stadsoase van dit jaar. Waar de band Negritos de eer heeft het 2de seizoen van Stadoase af te sluiten. De band zorgt voor een broeierige en plakkende sfeer. De muziek is deinend, golvend en in die opgewekte stemming heb ik een aantal mensen gevraagd om kort en krachtig een mening te geven over dit festival.

Hier zijn de uitspraken:

“Een prachtig initiatief. Past precies wat Apeldoorn wil uitstralen; gemoedelijkheid gaat gepaard met intimiteit”.

“Jammer dat het zo kort duurde. Waarom niet van juni tot en met september?”.

“Heerlijke muziek; een lekker terras, overzichtelijk, fijn dat je steeds heen en weer kunt lopen”.

“Hier kan ik mezelf zijn. Lekker zitten in de zon en genieten van de mensen en de muziek”.

“Ik vind het zo leuk omdat de kinderen zich hier ook kunnen vermaken. Ze kunnen voorgelezen worden, ze kunnen tekenen, ze kunnen film kijken en…. ze kunnen hier rennen en springen”.

“We zijn hier met een hele familie en houden hier onze familiedag. De muziek is gratis, leuk toch? We komen volgend jaar graag weer terug”.

“Ik heb genoten, ik ben er elke zondag geweest.  Het is een feest van herkenning en het muziekaanbod is zo divers”.

“Kenmerkend vind ik dat mensen zich vooral zichzelf vermaken. Ik zie mensen met elkaar in gesprek raken. Ik zie mensen op de muziek dansen. Ik zie mensen zelf muziek maken. Ik zie vooral vrolijke mensen”.

“Het is vooral het kleinschalige wat me aanspreekt en de niet gevestigde namen van de artiesten. Er valt hier wat te ontdekken!. Ik heb ook een aantal malen nachtoase bezocht en dat is me ook goed bevallen. Een sprookjesachtige sfeer met heerlijke muziek”.

“Het is jammer dat het voorbij is, erg jammer! Ik heb nu al heimwee!”.

Stadsoase en Nachtoase 2015: de meningen zijn positief. Het publiek heeft genoten. Apeldoorn en Gigant hebben een traditie ingezet. Het is gelukt om een kleinschalig festival op “poten” te zetten, dat vanuit een gevestigde festival-formule de vernieuwing heeft gezocht. Daarin zijn de medewerk(st)ers van Gigant ruimschoots in geslaagd. Met dank aan hen, met dank ook aan de gemeente Apeldoorn. Op naar Stads- en Nachtoase 2016.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!