Lazy Sunday at Gigant

Dinsdag 27 mei 2014

Door Pedro Waldenaar

Angela Stouten

Zondag 25 mei 2014:  op het buitenterras van Gigant treedt The Big Hunger op; een vijfmansformatie uit Amsterdam; helaas is de bassist ziek.

The Big Hunger; de grote honger; het doet me denken aan het boek “Druiven der Gramschap” van John Steinbeck; emigranten op zoek naar werk; om de grote honger te ontlopen. Niets is minder waar:  4 gezonde jonge mannen geven een voorproefje van hun nieuwe CD: WAYS TO WASTE TIME!

The Big Hunger heeft de afgelopen jaren een flinke live-reputatie opgebouwd; met name in Amsterdam. Zij organiseren sessies en laten daar gasten optreden. Het zijn alternatieve popliedjes vol van soul. Dynamisch; maar vooral ook gevoelig. Zij zijn uniek in hun presentatie. Het is een band die thuishoort in het circuit waar je graag naar de woorden wil luisteren.

Het concert begint rustig; meanderende beekjes; heerlijk om de zondagmiddag mee te beginnen. De zanger is kwetsbaar, gevoelig en het lijkt soms of de tranen in zijn ogen staan. Hij wordt bijgevallen door de andere bandleden: ‘I can’t help it, I can’t help it”; ik kan het ook niet helpen!! Het lijkt een verontschuldiging. Hier staan we en we kunnen niets anders. Vooral de gasten op de voorste rijen pakken deze emotie op en raken geroerd. Een mooie stem heeft deze zanger.  De zang vertoont een gelijkenis met een openbare bekentenis; en wij, het publiek, zijn de getuigen.

De drankjes smaken goed en het lijkt erop dat deze zondagmiddag concerten bijna het slachtoffer worden van hun eigen succes: het is druk; het is zeer druk. Gigant: zorg ervoor dat er geen fietsen meer in de steeg kunnen worden geparkeerd en zorg voor meer zitplaatsen.

Lazy Sunday:

Een luie zondag; 

Zoals een zondag hoort te zijn: 

 een plek voor ontmoeting;  een plek voor vriendschap. 

Bij deze luie zondag voelt het publiek voelt zich vrij; vrij om met elkaar in gesprek te blijven. bij elkaar te blijven. Mijn vrouw wordt gezoend;  deze band maakt wel heel erg veel los!!

Als de band stopt met spelen, lijkt het publiek zich geen raad te weten: naar huis gaan? Nu al? Een onwerkelijke situatie ontrolt zich: wezenloos!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!