Help de bevolking van Oekraïne

Leerlingen Veluws College Walterbosch maken reis naar Ethiopië

Donderdag 27 november 2014

Door Redactie

Veluws College Walterbosch, Mheenpark en Twello doen dit jaar weer mee aan Going Global van de stichting Edukans. In februari 2015 gaan vijf leerlingen als verslaggever naar Ethiopië om onderwijsprojecten te bezoeken. Daar kunnen zij met eigen ogen zien waar het geld van Edukans aan besteed wordt.

Na afloop kunnen de leerlingen op school met een presentatie vertellen wat zij hebben gezien en meegemaakt. Want dat dit een bijzondere ervaring zal zijn, is zeker. Na een zorgvuldige sollicitatieronde zijn de leerlingen afgelopen week geselecteerd. Voor het Walterbosch zijn dit Esmee Vermeulen en Evert Scholten, voor het Mheenpark zijn dit Lisanne Wiggers en Tom Schutte en voor Twello is dit Britt Gruntjes.

De scholen houden de komende tijd allerlei acties om geld in te zamelen voor het project Going Global van Edukans. Vanwege het mogelijke ebola-gevaar in Ghana is door Edukans besloten af te reizen naar Ethiopië in plaats van Ghana, wat aanvankelijk het plan was. In overleg met Edukans heeft het Veluws College Walterbosch besloten toch geld in te zamelen voor Ghana om de bevolking daar niet dubbel te benadelen. De opbrengst van het Veluws College Mheenpark en Twello gaat naar Ethiopië. Edukans is een stichting die zich inzet om kinderen wereldwijd naar school te laten gaan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?