Help de bevolking van Oekraïne

Lekker anoniem

Donderdag 1 december 2011

Door EvaSiebelink

Jaren geleden ben ik begonnen met Hyves. Al gauw volgde Facebook, en sinds een jaar zit ik op Twitter. Best fanatiek ook nog eens. Het leuke aan Twitter is dat het snel is en altijd actueel. Als ik op de Marchantstraat een brandweerauto hoor loeien, zie ik op Twitter bij Niels Damstra al wat er aan de hand is. Twitter loopt altijd voor op nieuwsplatforms als Nu.nl. Toch, als ik al die mensen langs zie tweeten vallen mij een aantal dingen op. Net zoals in het dagelijks leven zijn er vele kleurrijke hokjes te herkennen. En iedereen weet dat hokjes zorgen voor overzicht in het leven.

Als ik kijk naar andere twitteraars, vallen mij een aantal categorieën op, die ik graag met jullie wil delen:

1. De anonieme angsthaas met een grote mond. Vaak met harde en sarcastische tweets. Te herkennen aan een naam waar je geen persoon aan kunt koppelen.

2. De platform behoeftige, al dan niet vanuit een bedrijf/politieke partij. Veel product- of dienstpraat. Soms ook in bio: `coach`

3. De persoonlijke twitteraar, te herkennen aan niet al te grove uitspraken en gematigdheid. Zichtbaar met voor- en achternaam.

4. De eenzame loser, herkenbaar aan het geven van vele complimenten aan al zijn volgers. Wil graag lief gevonden worden.

5. De viezerik, volgt vooral jonge blonde meiden. Twittert: `wat zie je er mooi uit` en meer van dat soort kreten.

6. De muzikant, twittert veel over `Ep`s, gigs, parties, nummers en releases`.

7. De aandachttrekkende vrouw, veel Engelse termen en look-at-me kreten. Wordt graag gevolgd door mannen. Zijn boos als ze niet worden teruggevolgd.

8. Huisdieren en kinderen met twitteraccount, die door baasjes/ouders wordt bijgehouden.

9. De oneliners. Twittert spreuken en levenswijsheden. Soms briljant, vaker irritant.

Ik ben een duidelijke 3. Ik denk soms heftige dingen, maar wordt afgeremd om dit te tweeten doordat mijn naam eraan hangt.

Nu ben ik benieuwd naar de Apeldoornse twitteraar. Welke categorieën komen hier voor? In welk hokje pas jij?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?