Level 42, de legendarische 80’s band uit Groot Brittanie, opent het Drakenbootfestival samen met Jett Rebel en Jacqueline Govaert!

Vrijdag 20 februari 2015

Door Redactie

 

Level 42, de legendarische 80’s band uit Groot Brittannië, opent het Drakenbootfestival samen met Jett Rebel en Jacqueline Govaert! De line-up voor ‘Drakenboot in Concert’ is bekend. Op vrijdag 26 juni wordt het Drakenbootfestival grandioos geopend met een mooi concert. Er zijn weer 3 bands geprogrammeerd: Jacqueline Govaert, de voormalige front-vrouw van Krezip, podiumbeest Jett Rebel, en ook is het Drakenbootfestival er in geslaagd om Level42, de legendarische britse jazz-funk band uit de jaren tachtig naar Apeldoorn te halen!

Drakenboot in Concert

Al jaren komen grote namen uit de pop-wereld naar ‘Drakenboot in Concert’. Een sfeervol openlucht concert, uniek in Apeldoorn. Bezoekers kunnen al om 18.00 uur het terrein op om te genieten van de muziek en allerlei lekkere hapjes en maaltijden bij de foodstandjes op het festivalterrein. Voorgaande jaren stonden onder andere op de bühne: Ilse DeLange, KANE, Caro Emerald, VanVelzen, DI-RECT, Alain Clark, Golden Earring en Guus Meeuwis.

Early-bird aktie t/m 5 maart

De kaartverkoop voor Drakenboot in Concert start vrijdag 20 februari. Tijdens de eerste week van de kaartverkoop kunnen vroege vogels een ticket kopen voor maar € 24,50, deze “early bird-aktie” loopt t/m 5 maart. Daarna is de voorverkoop ticketprijs € 29,50 en aan de deur € 35,- (zolang de voorraad strekt). Er zijn 5.000 tickets verkrijgbaar, aan de balie bij Poppodium Gigant en online via de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl

Level 42

Level 42 startte in 1980 als jazz-funk fusion band waarbij de muziek direct herkenbaar was door de indrukwekkende “left hand slap”-basgitaarpartijen van bassist en frontman Mark King. Met de introductie van deze bijzondere stijl, werd King een icoon voor basgitaristen. Niemand kon hem hierin evenaren. Waar het debuut al een groot succes was, maakte de volgende meer pop, rock en dance gerichte albums Level 42 tot een wereldwijd bekende, legendarische band. Ongetwijfeld worden alle grote hits van de band gespeeld tijdens het Drakenbootfestival. Met nummers als ‘Lessons of love’, ‘It’s over’ en ‘Something about you’ gaan ze veel mooie herinneringen ophalen!

Jett Rebel

Jett Rebel is een nederlandse zanger, componist, multi-instrumentalist, winnaar van de ‘3FM Serious Talent Award’ en de ‘’3FM Award beste nieuwkomer’ in 2014. Van Pinkpop tot Lowlands, overal speelde hij met groot succes. Komend seizoen staat hij op alle grote festivals en zijn concert deze maand de Heineken Music Hall was in no time uitverkocht. Zijn nummers slaan een brug tussen glamrock, pop en funk en tonen zijn enorme talent voor pure, intense muziek. Jett Rebel is een ras-entertainer en podiumbeest. Zijn concerten zijn steeds enorme feesten voor oor en oog!

 

Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert is bekend geworden als de frontvrouw van de pop/rockband “Krezip”, waar ze 12 succesvolle jaren mee beleefde tot ze in 2010 solo verder ging als singer/songwriter. Dat songwriting haar goed afgaat bewijst de uitnodiging die ze van 3FM ontving voor het schrijven van het themalied van Serious Request 2014. ‘Make More Sound’ was het resultaat, waarmee ze het hele land in verroering bracht.

 

Inschrijving Drakenbootrace is geopend

Wie wil meedoen met een team aan de drakenbootrace, kan zich nu inschrijven via de website. De bedrijvenrace is op zaterdag 27 juni, de drakenbootrace voor buurten en verenigingen op zondag 28 juni. Aanmelden kan met een team van 17 personen en ervaring in het drakenbootvaren is niet nodig, iedereen kan meedoen! Meer informatie over deelname en een inschrijfformulier is te vinden op de website www.grolschdrakenbootfestival.nl

Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival is een 3-daags evenement aan de kanaaloevers in het centrum van Apeldoorn. Naast de spannende drakenbootraces, is er nog veel meer te beleven bij het Grolsch Drakenbootfestival. Zo is er bijvoorbeeld het Theaterplein, Drakenland, een braderie, op zaterdagavond de ‘Drakenboot Beach Party!’.Het Grolsch Drakenbootfestival is een dagje uit voor de hele familie.

Samenwerking WK Beach Volleybal

De voorrondes van het WK Beach Volleybal op het Marktplein in Apeldoorn vinden plaats in hetzelfde weekend als het Drakenbootfestival. Gemeente Apeldoorn en Drakenbootfestival hebben daarom de samenwerking opgezocht om beide evenementen met elkaar te verbinden. Er komt onder andere een bijzondere corridor in de Stationsstraat, die beide lokaties op elkaar laat aansluiten. Het WK Beach Volleybal wordt officieel geopend tijdens Drakenboot In Concert, en op zaterdagavond is er een “Beach Party” bij het Drakenbootfestival!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!