Lucifer en Dead Lord brengen hard rock en metal naar Gigant

Maandag 15 november 2021

Door Ernst van Rossum

Lucifer uit Stockholm wordt gekenmerkt door hun zware jaren ‘70 hard rock sound, gekruid met een dosis proto heavy metal en ‘Doom’. Belangrijkste invloeden zijn Black Sabbath, Deep Purple, Blue Öyster Cult, 70’s Heart en Fleetwood Mac. De band toerde meerdere keren door de VS, Canada, Japan en Europa. Ze speelden 2 keer op internationale festivals zoals: The KISS Kruise, Psycho Las Vegas, Hellfest, MetalDays, Sweden Rock, Desertfest en het al lang bestaande Duitse cult-tv-programma Rockapalast om er maar een paar te noemen.

Lucifer

Opgericht in 2014 in Berlijn door The Oath frontvrouw Johanna Sadonis, bestond de groep eerst uit leden van Cathedral, Angel Witch en Ladytron. Met een verschuiving van constellatie en Sadonis’ verhuizing naar Stockholm, begon LUCIFER het 2e hoofdstuk. In Nicke Andersson, bekend van onder meer zijn groepen The Hellacopters, Entombed, Imperial State Electric en Death Breath, vond Johanna een nieuwe schrijfpartner. Samen schreven en produceerden ze de veelgeprezen albums ‘Lucifer II’ en ‘Lucifer III’ in Nicke’s studio, The Honk Palace in Stockholm. Deze albums brachten Lucifer naar de Zweedse, Duitse, Britse en Amerikaanse hitlijsten en leverde hen verschillende nominaties op, zoals: Best Hard Rock/Metal album van de vermaarde Zweedse Radio Price P3, Hard Rock/Metal act van het jaar van Gaffa Price en een Zweedse Grammy in de categorie Hard Rock/Metal.

Door de landelijke maatregelen waren ze tijdens hun tour te bewonderen vanaf een stoel, het is even niet anders maar wel raar voor een avondje hevige rock. Samen met Dead Lord, ook een uit Zweden afkomstige band, zetten ze heerlijk de zaal op de kop. Ook al kan het publiek niet losgaan, omdat ze verplicht op de stoel zitten, is het toch lekker om van beide bands te genieten.

Dead Lord

Dead Lord werd in januari 2012 opgericht door zanger en gitarist Hakim Krim. Hij speelde eerder in de Växjö-band The Scams, waar hij zich muzikaal niet meer op zijn gemak voelde. Samen met drummer Adam Lindmark, van de band Morbus Chron, repeteerde hij 2 keer en ging toen op zoek naar andere muzikanten. Omdat hij ze niet in Växjö kon vinden, besloten Krim en Lindmark naar Stockholm te verhuizen en hun zoektocht daar voort te zetten. Tenslotte maakten gitarist Olle Hedenström en bassist Tobias Lindkvist de band compleet.

In het jaar van oprichting bracht de band hun debuutsingle ‘No Prayers Can Help You Now’ uit met High Roller Records. Voor het nummer heeft de band een merkwaardige videoclip opgenomen, waarin je de muzikanten in een woonkamer koffie kunt zien drinken, terwijl ze naar het nummer luisteren op een platenspeler. Een jaar later reisde de band naar de Ierse hoofdstad Dublin om met producer Ola Ersfjord hun debuutalbum ‘Goodbye Repentance’ op te nemen. Het album werd uitgebracht op 5 april 2013. De band speelde talloze concerten in Scandinavië voordat bassist Tobias Lindkvist de band verliet om voor zijn andere band, Enforcer, te zorgen. Lindkvist is vervangen door Martin Nordin.

Het was een avondje onvervalste hard rock om van te genieten dus, beide bands deden goed hun best om er een fijne muziek avond van te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!