Meesterlijk gitaarspel van Erwin van Ligten met zijn band

Dinsdag 29 mei 2018

Door William Lindner

Liefhebbers van fraai gitaarspel kwamen afgelopen weekend naar het Bluescafé aan de Nieuwstraat. En werden niet teleurgesteld. In twee sets werd door gitarist zanger en componist Erwin van Ligten en zijn band een bijzonder staaltje live muziek het aanwezige publiek voorgeschoteld. Erwin liet deze avond zijn veelzijdige muzikaliteit zien/horen.

Erwin van Ligten wordt door insiders gezien als één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem.
Zijn gitaarspel is virtuoos, naast diverse covers van zijn helden fameuze gitaristen en artiesten zoals Santana, David Lindley Jackson Browne en Jimi Hendrix te spelen als nieuw werk. Maar ook met composities met fraai gitaarwerk van zijn albums werden gespeeld.

Met zijn vloeiende gitaar speelstijl werden prachtige instrumentale nummers zoals ‘Sunrise’ ‘Where Do We Go From Here’ en ‘Java Indah’ door Erwin van Ligten gespeeld.Waarin onder meer Erwin’s Indische roots mooi doorklinken…,,De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound..”

Maar ook het steviger werk werd door Erwin van Ligten en zij band niet geschuwd zoals bij nummers als ‘SRV Jazz-Coming Home’ en ‘Soul Sacrifice & Incident at Neshabur’. Nummers waarbij zijn bandleden overduidelijk met diverse solo’s lieten zien en horen top muzikanten te zijn. Zo liet de nestor van de band Willem Swikker op de hammond van het bluescafé tijdens het hele concert fantastisch zien hoe je hammond moet spelen.Voeg daarbij de uitstekend groovende bassist Michael Peet en het stuwende pittige drumwerk door Arthur Lijten en Erwin van Ligten weet waar je de beste muzikanten kan vinden.
In de aankondiging stond te lezen: ,,Als hij met zijn eigen band speelt, is hij in staat om mensen te laten dansen of luisterend te laten genieten van zijn eigen muziek en die van zijn helden..”
Bij het nummer ‘Let’s Go, Let’s Go’ werden er heel voorzichtig door een aantal aanwezigen de voetjes op de dansvloer gezet. Maar het was toch voornamelijk luisterend genieten door een zichtbaar enthousiast publiek bij de nummers die werden gespeeld door Erwin van Ligten en zijn band en terecht.

Met verder onder meer nummers zoals ‘Dead Man Walking’, ‘Quarter Of A Man’ en de toegift met een uitvoering van ‘Stone Free’ heeft Erwin van Ligten met zijn band weer een prachtig muziekvisitekaartje afgeleverd. Een mooi mix van van rock, reggae, latin en wereldmuziek.
Dit optreden gemist? Erwin van Ligten liet mij weten Het Bluescafé een gezellig tent en publiek te hebben gevonden.Hij komt dus vast en zeker terug. Wellicht om zijn nieuwe album die deze zomer naar verwachting uit komt te promoten.
Ondertussen kan je terugkijken naar een aantal video impressies van dit geslaagde optreden van Erwin van Ligten en zijn band:

Video-playlist
https://www.youtube.com/playlist?list=PLSUHnu8Kt8GXAqcrIgZElkwO_VoHmSmKW

De gitarist , zanger en componist Erwin van Ligten verleent al vele jaren zijn diensten aan artiesten in de pop, rock, soul en wereldmuziek. Trad o.a. op met The Alessi Brothers, Julya Lo’ko, *Marion Bloem (*zie mijn blog Prachtige voorstelling in Orpheus: Indisch meisje ,
Jan Akkerman, Kaz Lux ,Herman Brood, Hans Vermeulen, George Kooymans, Beatrice van der Poel, Bertus Borgers, Mathilde Santing , Chris Hinze, Astrid Seriese, Mathilde Santing, Ruth Jacott, Frédérique Spigt , Brigitte Kaandorp, Chris Hinze Micheline van Hautem en vele anderen. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.

Erwin van Ligten en band, zaterdag 26 mei 2018, Bluescafé

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!