Mijn beleving van het Drakenbootfestival

Zaterdag 29 juni 2013

Door DaniMetz

Hallo allemaal,

Ik ben Dani, 14 jaar en heb mijn maatschappelijk stage gelopen bij Apeldoorn Direct en ben/was twitter-reporter van het Drakenbootfestival.

Ik liep wat rond en de sfeer was erg goed, maar er miste iets. Er waren te weinig ‘leuke’ dingen te doen buiten de races om. De races gingen van start, dus ik ging kijken. Ik heb niet zoveel met het kijken naar bedrijventeams die om de 1e plaats roeien. Oh nee het is peddelen. Ik ging dus wat andere dingen bekijken. Hier en daar wat kraampjes en leuke kinder-activiteiten. Kinderen die met spanning naar het toneelstukje van de prinsen en prinsessen aan het kijken waren; ik vond het er leuk uitzien.

Ik liep weer verder en kwam daar een bandje tegen, niemand stond te luisteren. De muziek die zij speelden sloeg niet goed aan bij de mensen die er waren, maar het had ook wel weer wat. Al gauw kwamen er meerdere mensen toch even luisteren.

Het was een uur of 15:00 en een meneer riep om dat er een parachutist uit een vliegtuig in het kanaal zou springen, ik rende als een gek erheen om er een foto van te maken, voor op twitter. Het duurde even, maar toen sprong hij! Het zag er gevaarlijk uit, maar het lukte hem wel. Iedereen stond in spanning op de brug te kijken en toen hij uiteindelijk in het water geland was, applaudisseerden de mensen.

Ik was toch niet erg enthousiast over het festival, zoals ik al had gezegd miste er iets. Er was namelijk weinig te doen voor iemand van mijn leeftijd, maar ik heb met plezier aan stage gewerkt.

Morgen zal ik via twitter u weer op de hoogte houden van de laatste dag van het Drakenbootfestival, op http://www.twitter.com/apeldoorndirect

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!