MMT welkom in top-theater Shanghai

Maandag 10 december 2018

Door David Levie

Chinezen staan bekend om hun tradities, maar af en toe wijken ze af van de norm. Zo is het Grand Theatre in Shanghai alleen voorbehouden aan professionals. Voor MMT uit Apeldoorn maken de cultuurbonzen een uitzondering. MMT mag een concert geven in een van China’s top-theaters. ,,Een grote eer’’, aldus dirigent Henny Vels.

Het Apeldoornse orkest met een hoofdrol voor de accordeon, staat aan de vooravond van een tournee waarin zoals gisteren (9 dec) tijdens een informatiemiddag aan de Egerlaan bekend werd gemaakt niet twee, maar drie miljoenensteden zijn opgenomen. De organisatie heeft naast Shanghai en Suzhou ook in Changhzu een concert gepland.

Uitvalsbasis is de eeuwenoude stad Suzhou in de delta van de rivier de Yangtze, de levensader van China. De 81 deelnemers aan de reis verplaatsen zich ter plekke met twee bussen. Op vijf achtereenvolgende dagen staan evenzovele uitvoeringen geprogrammeerd. ,,Een zwaar programma’’, zegt Henny Vels. ,,We moeten ook nog eens repeteren in grote theaters die ook onze technische mensen een mysterie zijn. Maar we hebben ons goed voorbereid.’’

Shanghai heeft nog meer verrassingen voor de muzikanten in petto. Ze mogen in het luxueuze Marriott Hotel met een optreden het oude jaar uit- en 2019 inluiden. Een latertje dus, maar een feestelijke party na afloop ligt in het verschiet.

Eenmaal terug in eigen stad kunnen belangstellenden het programma met een Chinese saus waarschijnlijk bijwonen. Waar en wanneer is nog onbekend. ,,We gaan daarover met de gemeente Apeldoorn in gesprek’’, aldus Henny Vels.

Apeldoorn Direct doet vanuit China verslag van de unieke trip.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!