Musical ‘We Will Rock You’: een kleurrijk spektakel

Zaterdag 25 januari 2020

Door Pedro Waldenaar

Persfoto Orpheus | WWRY Scenefotografie

In de grote zaal van het grand Theater Orpheus, die voor 90% is bezet, draait momenteel de musical ‘We Will Rock You!’. Maar liefst nog 4 keer is het mogelijk om deze musical te bezoeken, tot en met komende zondag. Het overkomt me zelden: vanaf het begin tot het einde heb ik geboeid zitten kijken en luisteren en heb ik geen moment overwogen om de zaal voortijdig te verlaten. Komt ook nog bij dat het geluid perfect was, oftewel goed te pruimen.

Het is met name het decor wat mijn aandacht voortdurend vasthoudt en dat is eigenlijk wel grappig: voor mij zijn de artiesten, de spelers onderdeel van het decor. In een futuristisch, bombastisch en afwisselend decor voltrekt zich de show, waarin ook de kleding van de artiesten je terugbrengt naar de tweede helft van de 20ste eeuw: van Elvis, Punk tot aan de band waar het in deze musical om draait: Queen. Een aanrader voor geschiedenisleraren als je deze roerige jaren met scholieren wil behandelen.

Prachtige liedjes

Voor mij zijn de songs van Freddy Mercury en zijn band, en met name zijn teksten, iedere keer als er weer zo’n praatscéne is geweest, een verademing: prachtige liedjes! Een genot om naar te luisteren en dat is ook te danken aan de begeleidingsband: die verdient een grote pluim en zou zo in staat zijn geweest om Freddy te begeleiden.

Het verhaaltje dat de songs aan elkaar breit, is flinterdun en soms ook niet te volgen. Overbodig en dat is te merken aan het publiek: het komt pas weer in beweging als er gezongen en gedanst wordt.

De musical We Will Rock You is een soort suikertaart, betoverend om naar te kijken vanwege de vele kleuren. Met name bij de song ‘We are the Champions’ gaat het hart gaat sneller kloppen, omdat je de taart wil aanraken. Het schept voor even een illusie, een illusie dat je erbij bent geweest, voor even voel je je kampioen! En voor wie dit wil ondergaan, let niet op de hoge entreeprijs, maar ga!

Vrijdag 24 januari 2020, Orpheus, We Will Rock You

Lees ook het voorverhaal van David Levie over deze musical:

Queen-spektakel: Is this real live, or just fantasy?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!