Muziekcafé Gigant: Aballadeer treedt op

Zaterdag 17 oktober 2015

Door Pedro Waldenaar

We kunnen rustig stellen dat Nederland in beweging is: 1,5 jaar nà het succesvolle WK moet het voetbal opnieuw uitgevonden worden en voeren voor- en tegenstanders van asielzoekers luidruchtig de trom. In Apeldoorn blijft het stil; onze burgervader was in feite de storm voor. Zijn strategie: de aanval is de beste verdediging. Met die gedachten gaan we op zondagmiddag naar het muziekcafé van Gigant; a Balladeer treedt op; in het gewone leven is hij als Marinus de Goederen ingeschreven bij de Burgerlijke stand.

A Balladeer heeft goed begrepen waar de zondag voor bedoeld is: Om tot rust te komen, om terug te blikken, om vooral stil te staan bij wie jij bent, wat je motivatie is en je doelen zijn in dit leven in dit deel van Europa. ( als je honger en dorst hebt, vraag je je dit heus niet af!).

Maar goed A Balladeer is een singer songwriter met juweeltjes van liedjes; niet de gemakkelijkste; maar liedjes die je tot denken aanzetten; die een zondagmiddag als deze tot een waar hoogtepunt maakt. Het zijn échte luisterliedjes die eigenlijk met een kaarsje, een wijntje en een stukje kaas tot het publiek gebracht dienen te worden. Bitterballen zijn hier uit den boze; de lucht hiervan past niet bij het broze geluid van A Balleeder; hier past meer de ijle lucht van Pasen.

Luister nog eens goed naar het filmpje van William Lindner en kijk nog eens goed naar de mooie foto’s van Peter Vroon; de zondagmiddag is nog nooit zo dichtbij geweest. Het was weer een waar genoegen in Muziekcafé Gigant

 

Filmpje William LIndner

http://www.youtube.com/watch?v=gKyKMgQaHsw

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!