Muziektheater Apeldoorn viert jubileumjaar met musical Anatevka

Woensdag 2 februari 2022

Door Tim Uilen

Muziektheater Apeldoorn

Ze mochten een hele lange tijd niks doen en moesten, net zoals vele anderen, wachten totdat er weer dingen mogelijk waren. Het ziet er naar uit dat in 2022 er inderdaad weer mogelijkheden zijn. Muziektheater Apeldoorn heeft al een aantal dingen op de planning staan, maar kan nog niet fysiek bij elkaar komen. Online is de groep al wel muzikaal bezig, af en toe wordt er binnen de coronamaatregelen ook gerepeteerd. De vereniging wil van 2022 een extra mooi jaar maken, want Muziektheater Apeldoorn bestaat namelijk 80 jaar.

De planning

De vereniging heeft al wel een voorstelling op de planning staan, namelijk ‘Anatevka’. Op zaterdag 24 en zondag 25 september wordt de musical, die je misschien ook wel kent als ‘Fiddler on the Roof’, in Orpheus gespeeld. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw in het Russische dorpje Anatevka. Je volgt de arme Joodse melkboer Tevje die zich vast wil houden aan tradities, alleen blijkt dat voor hem en zijn familie toch lastig te zijn. Deze voorstelling voert Muziektheater Apeldoorn ook uit op zaterdag 15 oktober in Dorpshuis De Heerd in Heerde.

Fysiek samen spelen, acteren, dansen en zingen was voor de theatergroep de afgelopen tijd niet echt mogelijk. Daarom zijn leden digitaal gaan oefenen, toch konden ze een aantal keer samenkomen. Het repertoire voor ‘Anatevka’ is grotendeels al ingestudeerd door de groep. Orkestleden zijn tevens nu aan de slag met de bijbehorende muziek. Naast de theatervoorstelling kan je Muziektheater Apeldoorn ook vinden bij een aantal Apeldoornse evenementen; Cultuur bij je Buur, het Maaiveld Festival, de Culturele Pleinmarkt en de Open Monumentendagen. Diverse nummers en voorstellingen worden voorbereid voor deze evenementen. Daarnaast gaat de vereniging nog langs bij verschillende woonzorglocaties en organiseert aan het einde van het jaar een eigen kerstmarkt.

Kaartjes voor ‘Anatevka’ zijn al verkrijgbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!