Nashville Night: On the road again

Donderdag 26 oktober 2017

Door Pedro Waldenaar

Een avond vol country en americana. Dat is wat de Nashville Night ons zal gaan brengen in Theater Orpheus. Het is woensdagavond 25 oktober. Een theaterprogramma dat is opgebouwd rondom de zusjes Lesley van der Aa en Michèle van der Aa, een zangduo dat geregeld doet denken aan het Amerikaanse country duo The Judds van de bekende hit ‘Why not me’.

Het thema van deze muzikale voorstelling is ‘The road to Bluebird Café’, een muziekclub in Nashville, Tennessee, waar beroemdheden als Taylor Swift en Carrie Underwood hun eerste successen hebben vertolkt en waar onze Ilse de Lange ooit mocht optreden. De hemel op aarde dus voor de country liefhebber.

Voor de pauze horen we nummers als ‘King of the Road’ en ‘On the Road Again’. De band speelt prima, de zangeressen doen hun best en toch…….denk ik stiekem: ze mogen wel eens een kledingadviseur inschakelen.

En zie….na de pauze een geheel ander decor, spetterende zangeressen en de band die nu op stoom komt, de koudwatervrees voorbij. Het wordt een aangenaam 2de gedeelte waarbij je bijna opgenomen voelt in een film met stampende, modderige paardenhoeven, een café vol sigarenrook en verschraald bier.

Het wordt intiemer en gezelliger. Een mooi nummer, dat geheel past bij deze avond is ‘A life thats’good’, een nummer dat een ode is aan alle zegeningen die we mogen meemaken in het leven. De avond wordt afgesloten met Take me Home, Country Roads, dat uit volle borst wordt meegezongen. Het was een leuke avond en we hebben nog lang nageborreld.

Met dank aan de volgende mensen:
regieadvies: Leoni Jansen ∙ zang: Lesley van der Aa en Michèle van der Aa ∙ piano: Leon Priest ∙ gitaar: Marcel Fisser ∙ gitaar en zang: Wim van de Vliert ∙ bas: Eric Coenen ∙ drums: Arthur Lijten

Orpheus, woensdag 25 oktober 2017, Nashville Night, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!