Nederlands elftal op groot scherm en DJ Chiel bij Drakenbootfestival

Vrijdag 27 juni 2014

Door Redactie

DJ Chiel

De achtste finale van het Nederlands elftal wordt zondag om 18.00 uur uitgezonden op een groot scherm bij het Drakenbootfestival. Direct na de wedstrijd staat DJ Chiel geprogrammeerd, en wordt samen met alle Drakenboot- en voetbalfans de slotavond van 10 jaar Drakenbootfestival gevierd!

Zowel zaterdag 28 als zondag 29 juni kun je om 18.00 uur de voetbalwedstrijden bij het festival zien. Op een groot scherm, met perfect beeld en geluid en natuurlijk in de gezellige sfeer van het Drakenbootfestival. Het is tot nu toe de enige plek in Apeldoorn waar je het WK-voetbal live op een groot buitenscherm kunt bekijken! Eric-Jan Westen: “Toen deze winter het speelschema voor de WK bekend werd, zagen wij dat de kans bestond dat het Nederlands elftal tijdens het Drakenbootfestival een wedstrijd zou spelen”. Daarom hebben wij natuurlijk direct een vergunning aangevraagd bij de gemeente, want onze deelnemers en publiek willen die wedstrijd natuurlijk wel zien! Meer vergunningen werden er door de horeca in Apeldoorn niet aangevraagd bij de gemeente, daarom is het Drakenbootfestival nu de enige plek met zo’n groot scherm.

“Om de grote toestroom van voetbalfans en de veiligheid in de hand te kunnen houden, moeten we het hoofdterrein ‘s avonds wel afsluiten en werken met een ticketsysteem. Dit is anders dan voorgaande jaren tijdens de feestavonden van het festival gebruikelijk was, toen was het terrein gewoon open. Maar dit jaar hebben we met het WK te maken, en ook vanuit de vergunning van de gemeente is het een voorwaarde dat het terrein afgesloten wordt. Alleen dan kunnen we er voor zorgen dat er niet te veel mensen het terrein op komen en het een gezellig feest blijft”, aldus Eric-Jan Westen.

De deelnemers en sponsoren van de Drakenbootraces krijgen natuurlijk allemaal kaartjes voor het avondprogramma in hun pakket. Daarmee staat het terrein al voor de helft vol. De overige kaartjes zijn beschikbaar voor bezoekers. Om zeker te zijn van een kaartje, kunnen die van te voren worden besteld in de Ticketshop op de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl. Indien nog voorradig, zijn er tickets aan de deur beschikbaar.

Voor “Drakenboot The Party!” op zaterdagavond is de entrée € 7,50. Dat is een compleet programma van 18.00-24.00 uur met de WK-wedstrijd en aansluitend twee geweldige shows: Memphis Maniacs en 90’s now! Een kaartje voor het WK-voetbal én DJ Chiel op zondagavond van 18.00-21.00 uur is € 5,-, waarbij je met je e-ticket bij de entree 4 consumptiemunten ontvangt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!