Niet appeltaart, maar een galerie is goed voor de verhuur: alweer verhuizing voor Galerie H10a

Donderdag 6 juli 2017

Door Gerard Oltmans

Dat zou je tenminste denken als je ziet hoe snel Galerie H10a weer moet verhuizen. Na nog geen half jaar kreeg de galerie het verzoek uit de ruimte op winkelcentrum de Eglantier te vertrekken. Je weet dat het kan gebeuren, maar al zo snel weer aan de 5de verhuizing bezig zijn, dat hadden ze niet verwacht. Ook de winkeliersvereniging van de Eglantier en de overbuurman Shoeby, vinden het vertrek jammer. Deze waren juist blij met de komst, want vonden zij: ,,een zwart gat in onze winkel-rij, was kleurrijk ingevuld en zorgde voor aanloop in dit winkelgedeelte.”

Ook de galerie zelf was zeer content met de grootte van de ruimte en de mogelijkheden om te exposeren. Natuurlijk is de eigenaar blij met een ‘echte’ huurder, per slot is de ruimte daarvoor bedoeld. Blijkbaar werkt de uitstraling die een galerie aan de ruimte geeft beter dan de geur van appeltaart (iets wat vaak geadviseerd wordt om de verkoop van een huis te bevorderen).

Pech voor de Galerie dat zich zo snel iemand meldde. De verhuurder en de winkeliersvereniging verleenden dan ook alle medewerking aan het zoeken van een nieuwe locatie. En die is dan ook gevonden (naast Cafetaria Charly voor de kenners). De afgelopen dagen is er verhuisd en opnieuw ingericht en vrijdag en zaterdagmiddag zijn ze ‘gewoon’ open voor bezoekers.

Galerie H10a. Open op vrijdag en zaterdag van 13 – 17 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!