Nieuwe exposities in ACEC rondom The Big Draw

Donderdag 9 september 2021

Door Redactie

ACEC

Tekenwerken van Apeldoornse bodem, verschillende manga-tekeningen en een 30 meter lange wandtekening. Dat zijn de 3 exposities die tussen 11 september en 3 oktober in ACEC te zien zijn. De tentoonstelling staat in het teken van The Big Draw, een tekenfestival dat op 25 en 26 september in Apeldoorn langskomt. Er worden dan door Apeldoorn heen activiteiten georganiseerd door illustratoren, striptekenaars, kunstenaars en acteurs. ACEC, CODA, Gigant en de Apeldoornse binnenstad doen mee met de workshops, voorstellingen en tentoonstellingen.

Exposities

Als eerste is er een kunstwerk van Martinus Papilaja. Hij maakt balpentekeningen en tatoeages, maar daarnaast ook grote wandtekeningen. In ACEC heeft hij een werk van 30 meter lang gemaakt, een soort abstracte graffiti. Het kunstwerk kronkelt en maakt allerlei bochten, als je goed kijkt zijn er zelfs verstopte afbeeldingen te herkennen. Daarnaast is er een manga-tentoonstelling met bijna 150 kunstwerken van over de wereld. Het woord manga is in Japan vergelijkbaar met wat wij kennen als strips. Manga is echter ook een gerespecteerde Japanse kunstvorm, daarin dus niet vergelijkbaar met een striptekenstijl. De 3e expositie is van tekenkunst uit Apeldoorn. Er zijn namelijk 22 werken te zien van kunstenaars, illustratoren en grafische vormgevers die in Apeldoorn wonen en werken. Pastelkrijt, balpen of een bijna Indiase tekenstijl zijn een aantal van de verschillende manieren waarop de kunstwerken gemaakt zijn.

De exposities in ACEC zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11 september en 3 oktober van 12.00 tot 17.00 te bezoeken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!