Nieuwe exposities zaterdag in ACEC te zien

Woensdag 17 november 2021

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Er komen 2 nieuwe tentoonstellingen in het gebouw aan de Roggestraat, namelijk Under The Surface en Connecting The Dots. Beide exposities zijn te zien van 20 november 2021 tot 9 januari 2022. Zaterdag 20 november is ook de officiële opening, die je vanaf 16.00 uur kan bijwonen.

Under The Surface

In de ACEC Salon presenteert het duo Barbara Schroeder en Iris Burghout hun tentoonstelling. Het ruimtelijke werk van beide kunstenaars roept de herinnering op van ondergronds woekerende wortelstelsels en schimmelstructuren. De titel slaat ook op de inhoud van hun werk. Ze verwijzen beide met hun werk naar de onderliggende processen in de wereld om ons heen.

Connecting The Dots

De in Apeldoorn woonachtige fotograaf, Juan Carlos Villaroël, zette deze expositie op. Het is de 1e keer dat hij zo’n grote tentoonstelling in ACEC heeft. Connecting The Dots is een bijzondere tentoonstelling met monumentaal werk, ook met de kenmerkende artistieke beeldtaal van Juan Carlos. Die beeldtaal heeft hij door de jaren heen ontwikkeld en verfijnd. Zijn werk daagt de bezoekers uit om uit hun comfortzone te stappen en naar de wereld te kijken met nieuwe ogen.

De officiële openingen zijn aankomende zaterdag 20 november. Aansluitend aan de openingen, is er ook een mogelijkheid om te dineren in ACEC. Dit kost 13,50 euro per persoon. Aanmelden voor dit diner kan tot donderdag 18 november 17.00 uur, door een mail te sturen. Voor het bezoeken van de exposities en de opening is een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Vol is vol, dus wees op tijd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!