Nieuwe JT Bioscoop Apeldoorn laat Ede kansloos

Donderdag 8 december 2011

Door Randy Gasper

Peter Vroon

De Apeldoornse pers kreeg alvast een voorproefje. De nieuwe JT Bioscoop (voormalig Tivoli) in het centrum van Apeldoorn staat. En hoe?

Terwijl de bouwvakkers en stratenmakers de laatste details afmaken in de ochtendgloren, alle hekken en bouwketen worden verwijderd, wordt de laatste hand gelegd aan een perfect ontvangst van gastheer Ismail Uysal en zijn personeel. Ze hebben er – net als het Apeldoorns publiek –  zelf ook zo lang op moeten wachten. Ze stralen het uit: ze hebben er zin in!

We hebben het als buurman mogen volgen (de redactie van Apeldoorn Direct zit naast de bioscoop in het ACEC Gebouw, red). We zagen de bioscoop van de grond af  aan groeien. Er waren kritische berichten over de muur, er waren positieve berichten over de ontwikkelingen. Nu gaat het er echt om: zien is geloven.

Hier spreekt een filmliefhebber. Dus ging ik er met 2 gevoelens heen: de één als liefhebber en aan de andere kant als verwende kijker die de standaard gewend is van de high-tec bioscoop in Ede. Maar na vandaag ga ik (voorlopig) de naam van die bioscoop hier niet meer melden. Want met trots en plezier keek ik mijn ogen uit naar de nieuwe bar, nieuwe vloer, nieuwe zalen, nieuwe toiletvoorzieningen, nieuwe schermen… en toen kwam hét moment: een stuk film en dus een nieuwe  beleving. Eindelijk… zucht ik tevreden!

In één klap of anders gezegd: met één gigantische investering krijgt het Caterplein, het uitgaanscentrum en het cultuurkwartier er een topper bij. Een complete upgrade waar meteen een signaal wordt afgegeven aan de rest van ondernemend uitgaansland. Want met deze hypermoderne bioscoop komt niet alleen beeld en geluid optimaal naar je toe, maar ook een betaalbare en overzichtelijke bar, omgeven door goede geluids- en lichtsferen. Ik verdenk mezelf daar straks vaak aan de bar te hangen, zonder misschien een film te gaan kijken. Dat zegt niet alleen iets over deze investering, maar ook… nou ja, vul maar in.

Dat is ook de beleving die Albert Jan Vos (managing director JT Bioscopen) aan het publiek wil meegeven. Mensen komen graag een film kijken, maar toch ziet hij in de ontwikkeling van de bioscoop voornamelijk in de brede vorm van het uitgaan. Hij wil daarmee verder kijken dan vandaag. Nu is de bioscoop nog state-of-the-art, maar alle bioscopen veranderen er in mee. JT Apeldoorn biedt naast het film kijken gewoon een heerlijke plek om na de film nog lekker te blijven hangen. De bioscoop wordt dus écht meer dan alleen maar film.

Zo’n investeerder die denkt aan zijn klanten, aan de beleving, verdient ook wel een kans als deze. Ik denk ook wel dat andere ondernemers in de horeca iets moeten bedenken om samen met de bioscoop en andere omringende partners het uitgaanslevens een flinke boost te geven.  Samen sterker en dus verbinden. De shoarma zaken er tegenover zullen ongetwijfeld mee gaan liften op het hopelijke succes van deze bioscoop, maar de grootste winnaar in deze bioscoop zijn wij… de Apeldoorners… en de échte  filmliefhebbers.

Ede… is in één klap… kansloos!

Enkele details:

–          6 zalen
–          3 zalen in 3D
–          7.1 Dolby Digital
–          1.077 stoelen
–          2 bars

Officiële feestelijke opening: Dinsdag 20 december
Terug van weggeweest: Sneak Preview

Meer informatie over JT Apeldoorn vind je HIER!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!