Help de bevolking van Oekraïne

Nijmeegs theatersport in ArtCafé SamSam

Maandag 2 januari 2012

Door Redactie

Mooi, ontroerend, absurd, hilarisch, maar vooral geïmproviseerd theater! Het Nijmeegs gezelschap Binnenste Buiten laat vrijdag 6 januari zien wat theatersport is. De Apeldoornse groep Aangeschoten Wild biedt hen tegenspel. Publiek is van harte welkom.

Theatersport is een improvisatievoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scènes. De ingrediënten van de scène -de karakters, de locatie, de stemming, enzovoort- vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs al improviserend een (kort) toneelstuk. Ieder keer is het uniek omdat de spelers niet weten wat het publiek ze meegeeft. Naast het lachen om elkaar, scènes die niet uit de verf komen of grappige voorvallen pink je ook wel eens een traantje weg. Omdat het ontroerend is, of juist omdat het heel slecht spel is. Alles tezamen is Theatersport.

Vrijdag 6 januari is de zaal in ArtCafé SamSam open vanaf 19:45. Entree kost € 4,-. Een kaartje koopt u bij de ingang, maar kun u ook bestellen via de site www.aangeschoten-wild.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?